SPEKTAKULARAN PODVIG: Češki avanturist najavio ulazak u more bez zaštitnih sandala

MAKARSKA/PRAG Češka nacionalna televizija ovih dana ne prestaje izvještavati o naumu stanovitog Stanislava Pobrile iz Praga koji će pokušati izvesti do sada nezamislivi potez. On će, naime, dvadesetog ovog mjeseca pred punom Makarskom plažom i pred kamerama pokušati ući u more bez zaštitnih sandala kojima se češki turisti već dekadama uspješno štite od ježinaca, algi i vlasnika restorana koji sa svojom ponudom iskaču ispod svakog kamena.

Ovaj potez izazvao je značajni medijski interes u Češkoj, a u kuloarima se već dugo šuška da su se Česi odlučili za ovaj po mnogima suludi potez nakon što se po forumima proširila priča da bi svakog časa Poljaci mogli učiniti isto.

„Ovo je kao utrka u osvajanju Mjeseca šezdesetih. Sada je sazrilo vrijeme da netko uđe u duboki Jadran bez „čeških šlapa“. Tko zna što možemo očekivati“, napisao je jedan češki novinar i izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

Inače, glavni protagonist ove priče već je duže vremena na glasu kao pravi pravcati avanturisti. Češka javnost još pamti kada je 2008. godine na more otišao praznog gepeka dokazavši da i u Hrvatskoj ima prilično jeftine hrane. Ipak, kako sam kaže, ovaj podvig neće biti kruna njegove karijere, barem ne zadugo.

„Dogodine ću, evo obećajem vam, u Dalmaciji auto parkirati na mjesto za koje znam da je rezervirano za lokalca i držat ću ga parkiranog dulje od tri sata ako me u međuvremenu lokalac ne parkira pod zemlju“, napisao je Stanislav na Facebooku što je kod jednih izazvalo oduševljenje, a drugima poslužilo kao konačan dokaz da nije riječ o nikakvom avanturistu već običnom luđaku.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments