Više od osam stotina ljudi satima čekalo u redu za novi ”Mlinarov” štrudel sa sirom

šTrudel 6 je čak 3 inča širi od prethodnika, 60 grama lakši i s mnogo manje nadjeva koji se pokazao najvećim problemom kod šTrudela 5Š.

Nakon fijaska sa Štrudelom1 iz kojeg je nadjev od višanja ispadao maltene kad bi ga oštrije pogledao, čini se da iz Mlinara konačno pogodili što građanima treba

ZAGREB – Točno u 7 sati, pekare Mlinar počele su s prodajom svog novog dugoočekivanog štrudela sa sirom. Za razliku od prijašnje verzije, novi je štrudel duplo tanji i lakši, a novost je i nedostatak nadjeva koji je živcirao većinu prijašnjih korisnika. Cijena mu je nešto viša od dosadašnje i iznosi 7,50 kuna, no to nije spriječilo na stotine fanova Mlinarovog štrudela da od rane zore počnu kampirati pred pekarama širom grada.

Prva je s prodajom počela pekara u Gajevoj, a prvi ponosni vlasnik novog štrudela je 24-godišnji Mate koji nam se pohvalio kako je već danima uzbuđen: „Sinoć nisam mogao spavati, a sada ne mogu vjerovati da sam upravo ja prvi koji će probati ovaj štrudel. Izvrsno leži u ruci, sviđa mi se novi izgled, petica je također bila izvrsna, ali ipak malo pretanka za moj ukus“. Popričali smo i sa Dunjom, samohranom majkom koja jedva čeka iznenaditi svoje troje djece: „Prije bih kući došla s jednim štrudelom i djeca bi ostajala nezadovoljna. Uz novi štrudel s gotovo dva puta većim tijestom možda uopće neću trebati kuhati!“.

Na sva tri hrvatska high-pek portala (svijet-peciva.com, π-roshka.hr, cro-asan.hr) odmah su počele rasprave o kvaliteti novog štrudela. Dok jedni smatraju da je ”šestica” samo uvećana verzija popularnog šTrudela 5Š, fanovi nove pekarske zvijezde smatraju da je povećanje volumena itekakva prednost u užurbanoj svakodnevnici. „Imam ga tek nekoliko minuta, ali vidim da će nova šestica trajati mnogo više nego 5Š. Stari bih kupio ujutro oko 7 i već do 9 sati od njega ne bi ostalo ništa. Sviđa mi se i novo tanje tijesto, a pohvalno je i što je šećer na kojem ostaje otisak prsta sada prebačen na sredinu tako da ga mogu koristiti i ljevaci“ samo je jedan od komentara na članak o dolasku popularne ”šestice”.

Iz Mlinara nam poručuju kako su iznimno zadovoljni interesom i prodajom novog proizvoda. Također, dodaju i kako je prava vojska njihovih zaposlenika već danima neumorno radila kako bi novi štrudel na vrijeme stigao u prodavaonice. No, kažu da tu ne namjeravaju stati; ubrzo je najavljena i nova pizzeta s jednim komadom šunke, francuz s rupama i Burek Mini koji bi se na policama Mlinara trebao naći početkom sljedeće godine.

Idućih dana očekuje se predstavljanje sličnog proizvoda u splitskoj pekari „Svaguša“, a odvjetnici već trljaju ruke jer se očekuje da bi iz Mlinara mogli podignuti tužbu protiv splitskog giganta. U prilog mogućoj tužbi idu i slike koje su iz Svaguše procurile na internet, gdje se jasno vidi da njihov štrudel SG6 (Svaguša Galaxy S6) ima karakteristične ergonomski oblikovane linije Mlinarove šestice.

Dok odvjetnici spremaju tužbu, iz Mlinara su na Youtube postavili i prve crash testove u kojima šTrudel6 bacaju s nekoliko metara visine, režu ga čeličnim noževima i sve to bez da iz njega iscuri i jedna jedina kapljica nadjeva!

Uz sve spomenuto ne treba ni čuditi ponešto već cijena ”šestice”, no kada jednom primite u ruku ovo pekarsko remek-djelo shvatit ćete istog trenutka kako je to najbolje potrošenih 7,50 kuna u vašem životu.  

Razveseli nas klikom:

0 comments