Zagreb pretrpio veću štetu od mimohoda nego od rata

Predizborna, pardon, vojna parada koju je premijer Milanović organizirao u utorak, 4. kolovoza, oduševila je pola Balkana, a posebno 20-ak građana s naprednim Alzheimerom kojima se i ostatak zemlje barem na nekoliko sati pridružio u 1975. godini.

Hvalospjevi o veličanstvenom mimohodu danima su punili novinske stupce, a bilo je gotovo samilosno gledati izbezumljeno desno biračko tijelo koje kolektivno svršava na samu ideju defilea haubica, samo kako bi im uzbuđenje splasnulo kad se sjete da ga organizira SDP.

– Teško je bilo to sve proživljavati. Razbacivanje novcem na teški kič, domoljublje s figom u džepu, šef parade u bijelom odijelu… Da je nakon himne svirala Dara Bubamara, tko bi to razlikovao od skupa HDZ-a? – izjavio je za Smrdex, kako ga je sam nazvao, jedan renomirani desničar koji niti nakon dva dana nije uspio pronaći nešto negativno u Milanovićevom derneku.

No, sreća bi mu se ipak mogla osmijehnuti sutra ujutro kad će iz ureda kradonačelnika Milana Bandića objaviti službene podatke o šteti koju je mimohod napravio na zagrebačkim ulicama.

Prema informacijama s kojima raspolaže Sprdex, haubice i tenkovi uništili su 30 kilometara kvadratnih ceste, što je za 5 kvadrata više štete nego što je Zagreb pretrpio u ratnom bombardiranju i za 18 manje od štete uslijed čuvenog požara prvog dijela Bandićevih optužnica.

Ideju za članak poslao: legendarni Helou Njumen

Razveseli nas klikom:

0 comments