Perković iznenađen procesom protiv njega: “Što je ovo, kakvo je ovo suđenje? Gdje je streljački vod?”

Suđenje bivšem djelatniku UDBE, Josipu Perkoviću, koje je jutros počelo u Njemačkoj najviše je, kako saznajemo, iznenadilo samog Perkovića. “On je prvo bio iznenađen činjenicom što mu pred odlazak u sudnicu stražari donose doručak dodavši kako nisu trebali trošiti novac, a kad su mu rekli da je ručak u četrnaest sati jer ga tada očekuju natrag kratko im je odbrusio da ga ne zajebaju”, anonimno nam govori jedan odvjetnik blizak Josipu Perkoviću.

“Dok smo ga uvodili kroz stražnje dvorište Perković je pitao “A gdje je porota?”. Ništa nam nije bilo jasno, a njemu još manje. Posebno se iznenadio kad smo ga uveli u sudnicu i posjeli u klupu”, otkriva nam jedan stražar.

Nakon što mu je sudac počeo čitati optužnicu Perković ga je prekinuo: “Možemo li prestati s ovom farsom. Da me je zanimala loša gluma češće bi odlazio na utakmice Lokomotive i Dinama ili na izborne skupštine HDZ-a za Tuđmanova života. I kasnije. ”

Sudac ga je upozorio da se smiri i nakon pročitane optužnice upitao ima li što u svoju obranu, na što je Perković odgovorio: “Imam, pancirnu košulju”. Nakon toga ni sucu više ništa nije bilo jasno. Ipak, suđenje je nastavljeno.

“Što je ovo, kakvo je ovo suđenje? Gdje je streljački vod? U moje doba do podne bi već osudili dva autobusa ljudi. Oni najsretniji bili bi streljani, oni manje sretni završili bi na Golom otoku, a oni najgore slali bi da Jovanki Broz tope led oko srca”, urlikao je Perković dodavši kako više nema Jovanke Broz, ni Golog otoka, ostaje samo streljački vod.

Nakon što je Perkoviću objašnjeno na postoji mogućnost da se obrani, suđenje je nastavljeno, a novo ročište zakazano je za iduću srijedu. Perkovićevi odvjetnici će, saznajemo, obranu temeljiti na tome da se Perković borio protiv razbijanja Jugoslavije i hrvatskog osamostaljenja, a glavni adut će im biti socijalno, gospodarsko i ekonomsko stanje u samostalnoj Hrvatskoj, te će željeti dokazati da je život na Golom otoku bio dostojanstveniji nego u današnjoj Hrvatskoj.

Razveseli nas klikom:

0 comments