Sonda na kometu nije pronašla tragove inteligentnog života: “Nemojmo prerano suditi, možda smo sletjeli na Sabor HDZ-a ili u uredništvo Glasa Koncila”

Danas se sonda Philae Europske svemirske agencije spustila na površinu kometa postavši tako prvi objekt izrađen ljudskom rukom koji se spustio na ovu vrstu svemirskog tijela. Putovanje je trajalo deset godina što je, zbog lakšeg razumijevanja, približno jednako duljini putovanja nagibnim vlakom HŽ-a od Zagreba do Splita. Naravno, ukoliko vas posluži sreća pa nema značajnijih zaustavljanja putem.

U 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, kada se sonda spustila, u središtu ESA-e zavladalo je oduševljenje, da bi se već od 18 sati mogli nazrijeti prvi znakovi razočaranja. Iako joj to nije bio primarni smisao, sonda za sada nije pronašla nikakve tragove inteligentnog života na kometu, čime su brojni fanovi malih zelenih, pri čemu ne mislimo na niže članove ORAH-a, vidno razočarani.

Ipak, iz ESA-e pozivaju na strpljenje. “Nemojmo donositi brze zaključke. Zamislite da netko traži život na Zemlji i sleti, primjerice, na glavu Ivana Miklenića. Ne da ne bi našao inteligentni život već bi zaključio da su uvjeti na Zemlji upravo suprotni nastanku ičeg iole inteligentnog”, umiruje Bran Rodgers, jedan od voditelja ovog programa.

„Tko zna. Sondu smo poslali na slijepo i podatak da nema znakova inteligentnog života ne treba nikoga zabrinuti. Možda smo sletjeli usred njihove verzije Sabora HDZ-a, ili usred presice njihovog premijera koji govori o kaloričnoj hrani. U takvim situacijama intelektualni život ne treba tražiti. Možda je cijeli komet zapravo neka umanjena svemirska verzija Ante Đapića. Svemir je zaista nepredvidljiv“, nastavlja Rodgers koji još jednom poziva sve da pričekaju da nam stignu prve fotografije koje će sonda snimiti pa ćemo moći pričati s više podataka.

Ipak, ukoliko se ne pronađe život na ovom kometu ESA planira poslati sonde u nekoliko dalmatinskih gradova ne bi li našla tragove života u zimskim mjesecima, ali svi se slažu kako su tek tu šanse minimalne

Razveseli nas klikom:

0 comments