Haški sud odustao od puštanja Šešelja kući: “Naši avioni lete samo do osmog kruga pakla”

Četnički vojvoda i najzabavniji haški osuđenik, Vojislav Šešelj, kako se čini ipak neće biti pušten kući. Iako je prošlog četvrtka glasnogovornica Tribunala potvrdila kako će Šešelja pustiti jer je “bolestan, i to ne samo u glavu”, od puštanja ipak neće biti ništa zbog pravno-birokratskih problema.

Šešelj je, kako je poznato, izričito zatražio direktnu avionsku kartu do svoje kuće, no, niti jedna od nizozemskih aviokompanija nije u stanju ponuditi direktan let Haag-9. krug Pakla.

– Šešelju smo ponudili liniju do sedmog kruga Pakla. Rekli smo mu: “Idi, Vojko. Vidjet ćeš tamo Franju i Slobu, napričat ćete se, možda i kakav novi nered pokrenuti. Neće biti problema, pa pola Balkana je tamo”, no on nije htio ni čuti. Kontaktirali smo i Sotonu može li ikako spojiti tih posljednjih par krugova u jedan pa da budu u dosegu aviona, na što nam je odgovorio da za Šešelja i fanove “Tvoje lice zvuči poznato” ionako grade deseti krug – izjavio je za Sprdex visoki izvor s Tribunala.

Kako doznajemo, ovakvom odlukom, osim Milana Ivkošića kojem je sada propalo oko 800 unaprijed napisanih kolumni, najviše je razočaran rak kojem je početkom mjeseca dijagnosticiran Vojislav Šešelj:

– Još sam u šoku, kad me je prije nekoliko mjeseci haški doktor pozvao kod sebe pomislio sam: “Bože, samo da nije Šešelj”. Ali, bio je Šešelj. Nadao sam se da će me odlazak na liječenje spasiti, ali bojim se da je već kasno. Šešelj kojeg imam je maliciozan, agresivan i nitko ne ubija tako brzo.

Za kraj, spomenimo i kako su odlukom o nepuštanju Šešelja kući najzadovoljniji čelnici više od 412 tisuća braniteljskih udruga kojima bi nesumnjivo mozak pregorio da, uz organizaciju prosvjeda i politizaciju obljetnice pada Vukovara, moraju smišljati priopćenje o Šešelju bez korištenja izraza “zločinac” jer nitko ne zna piše li se s tvrdim ili mekim ć.

Razveseli nas klikom:

0 comments