PRIJELOMNA VIJEST: Pijani MOST-ovac drži trideset taoca u kafiću, prijeti im pregovorima

VRGORAC – Nevjerojatna drama odvija se večeras u ovom zabitodalmatinskom mjestu, a mještani ovakav skandal ne pamte još od kad je bivši župnik novac kojeg su prikupljali župljani donirao humanitarnoj udruzi pa se sljedećih nekoliko godina sramotio vozeći se u šest godina starom Audiju.

Naime, pod još nerazjašnjenim okolnostima pedesetdvogodišnji Đurica B., član MOST-a, zaključao se u prepuni kafić i od tada prijeti da će tridsetak zatočenih pobiti pregovorima.

“Bila je standardna nedjelja. Ono nešto sitno obiteljskog nasilja od strane lokalnih HDZ-ovaca koji su nas zaposlili pa smo se pravili da nam ne radi telefon i slično. Onda smo dobili dojavu da je kafić u centru mjesta pod opsadom. Mislili smo da je neki gastarbajter došao ranije na praznike pa su mještani navalili da mu se jave. Stvari su nažalost bile puno gore”, govori nam anonimni izvor iz vrgoračke policije.

“Ne znamo što učiniti. Inače u tim situacijama pregovaramo, ali bojimo se da je upravo to ono što MOST-ovac traži. On je spreman pregovarati mjesecima, cijelu zimu ako treba”, očajni su u policiji.

Đurica je pustio nekoliko taoca koji su odbili potpisati dokument da su spremni biti pušteni ukoliko ispune sve što on zatraži.

“Bilo je grozno. U jednom trenutku bili smo blizu dogovora, ali on je rekao da stojimo unutra dok se svi ne usuglasimo. Ti ljudi su očajni, ostat će bez hrane. U jednom trenutku netko je predložio da se naruči pizza, ali Đurica je želio tridesetpartitni konsenzus oko toga kakvu pizzu želimo jesti”, rekla je jedna od Đuricinih žrtava.

Đurica je objavio da je u međuvremenu osnovao Nacionalno vijeće kafića koje će voditi daljnje pregovore s gostima, policijom i međusobno.

Razveseli nas klikom:

0 comments