Milanović ima novi plan za izlaz iz krize: “Na sve prozore Sabora i Vlade večeras stavljamo čizmice. Nikad se ne zna”

Nakon što je iz kola u kolo sve izvjesnije da se država neće izvući iz krize novcem koji je uložen da se oplemeni okladom da će Liverpool osvojiti Premier ligu, u Vladi već traže nova rješenja za izlazak iz recesije.

„Prvo da se dotaknem novca koji smo stavili na Liverpool. To smo stavili prije nego su doveli Lovrena. Da smo znali da će ga dovesti ne bi ni kune stavili“, u svom stilu objašnjava premijer Milanović.

„Ova Vlada ima nekoliko jasnih strategija ali za njih treba vremena. Već smo rekli da ćemo uhitit Bandića još dvadesetak puta i tražiti jamčevinu. U međuvremenu ćemo tražiti i druge načine. Krenuli smo sa štednjom. Evo, baš sam jutros rekao Zmajloviću da u novi ured ne smije staviti stol skuplji od sto tisuća kuna. I to je početak. Iako sam osobno ateist, večeras ćemo staviti čizmice na prozor Sabora i Vlade s nadom da sveti Nikola zaista postoji“, okupljenim novinarima objašnjavao je Milanović.

Cijelo popodne, kako saznajemo, na Markovu trgu traje sveopća mobilizacija. Premijer je naložio svim svojim ministrima da mu do sedam sati navečer predaju sve čizme koje imaju na raspolaganju. Pozvao je oporbu da napravi isto.

„Predjsednik oporbe, uvjereni smo u Vladi, iz svojih špijunskih dana ima na desetke čizama“, dodao je premijer.

Ipak, iz Vlade mole građane da se suzdrže od euforije.

„Ne znamo hoće li čizme ujutro biti pune ili će izgledati kao državni proračun. Ovo nije sigurna metoda, ne možemo garantirati uspjeh, ali je sigurno smislenija i kvalitetnija od svih naših dosadašnjih gospodarskih reformi“, zaključio je premijer.

Razveseli nas klikom:

0 comments