EKSKLUZIVNO donosimo početak Kolindinog inauguracijskog govora: “Dragi građani i građanke, seljani i seljanke, mještani i mještanke, otočani i otočanke, poluotočani i poluotočanke, zaseočani i zaseočanke, kvartovčani i kvartovčanke, kućnici i beskućnici”

Novoizabrana hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, osim u Hrvatskoj, glavna je tema u regiji. Nakon što su mediji krasno iz konteksta izvukli njenu izjavu da su svi u Hrvatskoj Hrvati, Kolinda je priznala da ju nervira pozdrav građani i građanke jer se time zanemaruje seljake.

„Istina, puno primjereni pozdrav bio bi drugarice i drugovi, on obuhvaća sve i svakoga, a velik broj ljudi, pogotovo članova moje stranke, koristio ga je godinama. Ipak, kada sam to predložila Karamarku i Brkiću tako su brzo pobjegli i zalupili vratima da je svih dvjesto Tuđmanovih slika popadalo po podu“, u problemima je nova hrvatska predsjednica koja na inauguracijskom govoru ne želi nikoga izostaviti.

Prva je ideja bila da na početku govora nova hrvatska predsjednica svakog građanina Hrvatske pozdravi imenom, prezimenom i nadimkom, ali ta je ideja odbačena jer bi inauguracija trajala do novih predsjedničkih izbora pa se nitko iz HDZ-a ne bi stigao uhljebiti.

Zbog toga se u HDZ-u posegnulo za novim planom. Kolindina inauguracija trajat će duže nego govori Fidela Castra, ali ipak kraće od njenog pobjedničkog govora. Iako još nije sastavljen uvod, saznajemo da će Kolinda svoj govor početi s: „Dragi građani i građanke, seljani i seljanke, mještani i mještanke, otočani i otočanke, poluotočani i poluotočanke, zaseočani i zaseočanke, kvartovci i kvartovčanke, kućnici i beskućnici, radnici i javni sektore, pošteni narode i kolege HDZ-ovci…“

Razveseli nas klikom:

0 comments