Igor Vori zgrožen brazilskom nepristojnošću: “Oni vam nemaju pojma što je ličko rukovanje”

Hrvatska je jučer u dramatičnoj utakmici svladala podcijenjeni Brazil, a jedan od junaka utakmice bio je i Igor Vori koji je posebno lijepu i sportsku gestu pokazao kada je dramatičnu situaciju na terenu smirio tako što je brazilskog igrača počastio takozvanim ličkim rukovanjem, odnosno nasilnim guranjem prsta u dupe protivnika.

„Mnogi bi igrači u tom trenutku podlegli pritisku i napravili nešto neprimjereno. Netko bi se potukao, netko opsovao suca ili protivnika. Vori se pokazao kao pravi profesionalac. Nažalost, brazilskom igraču, očito je, fali kulture pa je Vorijevu simpatičnu i prijateljsku gestu shvatio kao provokaciju“, svog kapetana brani izbornik Slavko Goluža.

A, kako se čini, isto je učinio i velik dio tradicionalno Hrvatime nesklone svjetske javnosti. Brojni svjetski mediji danas tako pišu o nesportskom potezu Igora Vorija, sasvim zanemarujući činjenicu da se radi o Hrvatu.

„Kad protivnik hrvatskom igraču stavi prst na takvo mjesto onda to nije ništa drugo no zločinački pothvat na kojeg će suci u pravilu zažmirit. To se jednostavno ne radi i to normalni ljudi ne rade. Ali kada takvo nešto napravi hrvatski igral, to se ne može gledati nikako nego sa simpatijama, a Vori je samo zloćko. Pa on se samo malo našalio! Na kraju krajeva, za hrvatski sud to nije ništa više od rukovanja. Ako naš igrač ne smije staviti protivniku prst u analni otvor onda se, valjda, ne smije ni rukovati“, objašnjava nam Drago Ćosić, uz Antu Kostelića najveći stručnjak za protuhrvatske zavjere, autor preko tisuću teorija urota od strane sudaca.

Na kraju smo došli i do samog Vorija koji je također razočaran ovakvim razvojem događaja. „Što da vam kažem, sve ste vidjeli. Brazilcima očito fali pristojnosti i bon tona čim jedno najobičnije guranje kažiprsta u dupe shvaćaju tako ozbiljno“ – izjavio je Vori nesvjestan da se u državi u kojoj se odigrava prvenstvo ovakve nepodopštine kažnjavaju smrću bičevanjem.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EHC-fkm78AM” fs=”1″ hd=”1″]

Razveseli nas klikom:

0 comments