Glogoški počeo vic s: „Bio jednom prosvjed branitelja za vrijeme HDZ-ove vlasti“ i izazvao salve smijeha u šatoru

Veselo je danas bilo u braniteljskom šatoru koji je već toliko dugo montiran u Savskoj da se svaki čas očekuje da uđe u UNESCO-ovu baštinu zaštićenih povijesnih spomenika.

„A i ovaj duh minulih devedesetih koji dobro čuvamo mogao bi UNESCO zaštiti kao nematerijalnu kulturnu baštinu. Osim na Balkanu i na još par mjesta po Africi i Aziji, ne može se ovoga puno naći“, dobacuje nam netko dok prolazi prema obližnjoj kladionici koja posljednjih mjeseci radi u tri smjene.

I dok je dio prosvjednika još drijemao, umoran od sinoćnjeg dočeka Branimira Glavaša, dio se zabavljao smišljajući pogrdne nazive za pripadnike vlasti dok su ih sa improviziranih zidova gledali Franjo Tuđman, sinjska gospe, a tu i tamo pronađe se i koji poster Alojzija Stepinca.

U jednom trenutku netko je počeo sa vicevima, a smijeh je eskalirao kada je vic odlučio ispričati Glogoški.
„Bio jednom prosvjed branitelja za vrijeme HDZ-ove vlasti…“, započeo je Glogoški kada se šatorom zalomio toliki smijeh da su od buke popadala drva za ogrjev smještena iza šatora.

„Dobar, dobar“, počeli su vikati okupljeni.

„Najbolji što sam čuo uz onoga o tome da je Milanović Hrvat“, doviknuo je netko.
Glogoški je u prvom trenutku pokušao okupljenima objasniti da vic nije gotovo, dapače, da ga je tek započeo, ali smijeh je bio toliko jak da više nije bilo smisla išta pričati dalje.

U svakom slučaju, ovo je brojnim okupljenima popravilo raspoloženje novog prosvjednog tjedna, a svakako je dobrodošla pauza od glasina koje je prije nekoliko dana netko proširio o tome kako ima netko u šatoru tko se sjeća zbog čega točno prosvjeduju. Naravno, takve glasine su brzo demantirane.

Razveseli nas klikom:

0 comments