Hrvatski i srpski nacionalisti zgroženi insinuacijama Haškog suda da nisu imali genocidne namjere

Haški sud presudio je u utorak ujutro kako su međusobne optužbe za genocid između Hrvatske i Srbije u potpunosti neutemeljene i time okončao 16 godina dug pravni proces čiji je ishod bio poznat tek posljednjih 15 godina.

Hrvatska tužba tako je odbačena zbog nedostatka dokaza te zbog činjenice da se Srbija ne može smatrati odgovornom za zločine počinjene prije 27. travnja 1992. godine kada su pristupili UN-u iz kojeg su im zatim ustupili ekskluzivno znanje o genocidu.

– Ma strahota jedna. Bedni naši zapovednici i maršali skoro premrli od srama kad sam otvorio povelju i počeo da čitam: “Ubijanje, klanje, mučenje s ciljem fizičkog uništenja jednog naroda ili rase…” pa ko je, bre, mogo da pomisli da je to genocid? Sve me jeza prođe kad se setim. Al opet šteta, mogli smo povelju i koji mesec kasnije da potpišemo pa možda tužbe ne bi ni bilo. Ne bi imao ko da je podnese, ako me razumete – izjavio je za Sprdex jedan cijenjeni srpski politički dužnosnik koji se sinoć oko 23 sata, 15 minuta iza predsjednika Nikolića, odrekao četničkog nasljeđa.

Presudom haškog suda, očekivano, nisu pretjerano zadovoljni ni na hrvatskoj strani, a posebno oštri u osudi bili su članovi mladeži HDZ-a.


– Evo, baš jučer nam crkla ova veš mašina što je stari donio kući iz Krajine 95′ i kaže on meni: “Sine, nije to dobar znak”. Tako je i bilo. Ma znao sam da će ti haški judeo-masonski srbofili odbaciti našu tužbu, ali sam se opet šokirao srpskom bahatošću da tvrde kako su Oluji počinjeni zločini – izjavio je za Sprdex Pavao Markić, jedan od 4,2 milijuna hrvatskih stručnjaka za međunarodno pravo i čovjek s višegodišnjim iskustvom diskreditiranja Haškog suda nakon donošenja presuda koje mu ne idu u prilog.

No, dok među političkim opcijama na obje strane tinjaju tek manje iskre nezadovoljstva presuda je izazvala neskriveno zgražanje među brojnom nacionalističkom populacijom s obje strane Dunava.

U prvom i povijesnom zajedničkom priopćenju kojeg potpisuje svih 400 HSP-ova, razni Savezi za Hrvatsku, sve stranke u kojima je ikad bio Miroslav Tuđman, Nino Raspudić, milijuni sprskih radikala i predsjednik Nikolić ističe se kako su nacionalisti obaju strana osupnuti insinuacijama suda kako se ne mogu dokazati njihove genocidne namjere koje ne samo da su imali 91′ nego ih imaju i danas.

Također, nacionalisti su u priopćenju naglasili kako svoju borbu planiraju nastaviti, no nije poznato kojim sredstvima jer je prije završne rečenice istočno od Kretenazije, gdje se redovito sastaju, buknuo rat oko toga treba li priopćenje biti poslano s ili bez čiriličnog prijevoda.

Razveseli nas klikom:

0 comments