Zbog nevremena na Kantridi Hajduk kažnjen sa sto tisuća kuna

Većina utakmica prvog kola nakon zimske pauze Hrvatske nogometne lige otkazana je, na žalost ljubitelja domaćeg nogometa. Njih obojice.

Nepovoljni vremenski uvjeti posebno su teško pali igračima i upravi Lokomotive koja će, umjesto u Kranjčevićevoj, utakmicu odigrati na Maksimiru.

„Ovo će nas puno koštati jer smo sve kazališne rekvizite, specijalne efekte, kao i navijače, iznajmili iz kazališta i montirali u Kranjčevićevoj. Bili smo potpuno spremni da odlično još jednom odglumimo da pružamo nekakav otpor Dinamu“, nezadovoljan je Tomislav Ivković, redatelj Lokomotive.

Ipak, dodaje kako smatra da neće biti problema jer su posljednjih dana odlično vježbali izmicanje Dinamovim igračima. „Gledali smo snimke Dinamovih igara i posebnu pozornost posvetili smo mladim talentima koji se moraju prodati. Igrače sam savjetovao da se njima posebno izmiču“, dodao je.

A u Splitu novi problemi. Nakon odlaska trenera Tudora, Hajduk je dobio novu „čestitku“ iz HNS-a čime je prekinut rekordni niz od 13 dana bez neke kazne.

Brbić nije želio ništa komentirati jer se boji novih kazni, ali u HNS-u su na naše pitanje imali spreman odgovor.

„Prema Pravilniku o kažnjavanju Hajduka, svezak 17., strana 1233., splitski se klub kažnjava zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta koji onemugućuju normalnu utakmicu protiv Rijeke“, govori nam jedan visoki funkcioner nogometnog saveza.

On, kaže, priznaje da Pravilnik o kažnjavanju Hajduka možda ima i rupa, ali dodaje da se oni samo drže slova zakona.

„Utakmica ne može biti odigrana, jednom su razlog navijači Hajduka koje organizator, odnosno NK Rijeka ne može kontrolirati. Ovaj put tako organizator ne može kontrolirati vrijeme. A nekoga se mora kazniti. Kad u Pravilniku piše „nekoga“, jasno je da se misli na Hajduka“, dodaje naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments