Uprava Hajduka pojasnila izbor novog trenera: “Vraćamo se iskonskim vrijednostima, trebao nam je netko tko se živo sjeća dana kad je klub osnovan”

Stanko Poklepović po četvrti puta u svojoj i Hajdukovoj stoljetnoj karijeri zasjeo je na klupu splitskih Bilih. Omiljeni Špaco je, prema vlastitom priznaju, ostao šokiran pozivom predsjednika Hajduka Marina Brbića te je čitavo popodne nakon poziva vagao prihvatiti poziv ili dovršiti tretman u Tuheljskim toplicama.

– Odluka nije bila jednostavna, i tretman u toplicama i staž na klupi Hajduka traju otprilike tri tjedna. S tim da, za raziku od Hajduka, na povratak u toplice moram čekati bar 3 mjeseca. Ali, ja sam vojnik kluba i prihvatio sam izazov. Drago mi je da čelni ljudi kluba nisu nasjeli na trikove mladog Reje te su se odlučili za iskustvo. Za 50-60 godina i on će možda biti spreman za ovakav izazov – izjavio je 77-godišnji Špaco koji je odlučno odbacio optužbe da je mjesto trenera prihvatio samo kako bi mogao koristiti usluge klupskog liječnika.

Kako saznajemo, Poklepović je u petak popodne odradio i trening s prvom momčadi, a optimistične procjene kažu da bi do listopada mogao zapamtiti imena svih prvotimaca.

– Oduševljeni smo novim trenerom. U užem izboru su bili još i Edoardo Reja, Ćiro Blažević i Herodot, ali odlučili smo se za domaće lice. Klub je u teškoj situaciji i osjećamo da nam je potreban povratak iskonskim hajdučkim vrijednostima. A tko je bolji za to od čovjeka koji se još živo sjeća dana tog zimskog popodneva 1911. kad je klub osnovan – kazao je za Sprdex Marin Brbić koji je HNS-u uputio i službeni zahtjev da Hajduk u novoj sezoni utakmice ne igra iza 19 sati kada se novi trener počinje spremati za počinak.

Razveseli nas klikom:

0 comments