EKSKLUZIVNO Donosimo necenzuriranu biografiju Kolinde Grabar Kitarović

Brojni mediji danas su pisali o biografiji nove hrvatske predsjednice u kojoj se, kraj prekrasnih opisa pejzaža, prirode i drvenih stepenica, pronađe i koja rečenica o Kolindi Grabar Kitarović. No, malo tko je napomenuo kako se zapravo radi o skraćenoj verziji, posebno prilagođenoj Kolindinoj novoj web stranici namijenjenoj vlasnicima dial-up modema s brzinom downloada od 4  kilobajta u tjednu. Punu verziju biografije čitajte samo na Sprdexu:

(…) U ono doba zli diktator Tito naredi da se popišu sva muška hrvatska djeca i da se posebno pazi da svi postanu dobri i vrijedni komunisti.

„Trebala sam se roditi kao muško“, sjeća se Kolinda, „ali otpor prema komunizmu bio je prevelik i u zadnji čas sam odlučila da budem žensko“. To su prva sjećanja buduće hrvatske predsjednice koja se u gustoj magli sjeća svojih prvih trenutaka na svijetu.

„Pogledala sam prema zalazećem suncu koje je bilo crvene boje. To crveno sunce donekle će mi označiti čitav život: komunizam, Bleiburg, komunistički zločini, kolege bivši komunisti u HDZ-u, Red s Bruce Willisom kao moj omiljeni film“, prisjeća sa Žena – majka – predsjednica.

Nakon što je zašlo crveno sunce na nebu se pojavila crvena zvijezda petokraka koja je letjela nebom i naposljetku se izgubila na obzoru. „Godinama poslije saznala sam da je to bila zapravo državna zastava s lokalnog Mjesnog komiteta koju je bura nosila nebom. Ipak, ta zvijezda koja pada i crveno sunce na zalasku kao maloj dali su mi do znanja da komunizmu mora doći kraj i da mora svanuti hrvatska zora. Ne ona Kujundžićeva, jasno.“

Dok je zvijezda letjela nebom, njen put pratila su sveta tri branitelja i najbolji prijatelji – Globoški, Klemp i Teur te su na mjestu gdje je zvijezda pala podigli šator u kojem se Kolinda jednom sklonila od kiše i UDB-aša.

„Jednom, sjećam se, bila sam mala i došla su djeca iz susjedstva. Bili smo jako gladni, a nikoga od starijih nije bilo.  Sjetila sam se da otac na tavanu drži jednu svinjsku glavu, popela sam se, skuhala je i nahranila cijelo susjedstvo“, od malih nogu Kolinda je pokazivala liderske sposobnosti.

Nekoliko puta u mladosti iskušavala ju je Crvena zmija nudeći joj partijsku knjižicu, ali predsjednica je od malih nogu znala sa zmijama zbog čega je i uspjela u HDZ-u u kojeg se učlanila nakon što joj se, kao 22-godišnjakinji, u obliku gorućeg grba ukazao Franjo Tuđman.

“Dok sam s lista lovora pila proljetnu rosu, osjetih kako mi se obrazi rumene. Srce mi obuze toplina, a preda mnom ukaže se grb jedine nam majčice Hrvatske. “Gorući grb?” promislih u sebi nije li onaj list bio, pak, bunika, a onda grb, s plavim kvadratima umjesto crvenih, žučno zagrmi: “Hrvatska! Čuvaj mi Hrvatsku”. Shvatih tada otac domovine je to, od sreće mi suza na pod kane i nastade na tom mjestu  izvor vode bistriji od vodstva moje stranke”

Razveseli nas klikom:

0 comments