Glogoški komentirao intervju Feralu iz 1995. godine: „Sve sam lagao, vježbao sam da uđem u HDZ“

Danas su brojni hrvatski portali objavili škakljiv intervju kojeg je 1995. Glogoški dao za Feral Tribune, a u kojemu, međuostalim, bogohuli protiv predsjednika Franje Tuđmana.

„Ovo je nečuveno. Tko su ti novinari da misle da mogu tako kopati po prošlosti. Zna se da samo branitelji imaju pravo baviti se prošlošću. Budu li se svi time bavili, tko će onda raditi i zarađivati. Odakle će se nama isplaćivati penzije“, bijesan je jedan anonimni šatoraš na novinare.

Ipak, velika većina šatoraša malo se zamislila nad intervjuom, a nekolicina je toliko bila iznervirana da su zaprijetili da će početi razmišljati svojom glavom, ali od toga su, srećom, brzo odustali. Napetu situaciju napokon je u večernjim satima prekinuo sam Glogoški priznavši da je sve u intervjuu lagao jer je na taj način vježbao da jednom postane istaknuti HDZ-ovac.

„Bio sam u HSP-u i onda sam, kao svaki pravi HSP-ovac koji odluči uspiti u političkom životu, prešao u HDZ. Odnosno, barem sam probao prijeći. Došao sam se učlaniti, ali nisam mogao predočiti dokaz o kupnji invalidnine jer sam zaista invalid“, prisjeća se Glogoški problema pri ulasku u HDZ devedesetih godina.

“Da nesreća bude veća, nisam mogao dokazati da sam od okorjelog partijaša preko noći postao Hrvatina jednostavno jer nisam bio u partiji, za razliku od većine HDZ-ovaca . Tajnica koja me je trebala učlaniti rekla mi je da je jedini način da naučim odlično lagati”, sjeća se Glogoški.

“Onda sam odlučio dati intervju Feralu. Ono, iz zajebancije više, ko bi normalan tim Jugoslavenima davao intervju. Svašta sam nadrobio unutra, čak sam se i Tuđmana dotakao”, prisjeća se Glogoški. Na njegovu nesreću, u HDZ-u njegovu šalu nisu shvatili pa su ga odlučili ne primiti u stranku, ali zauzvrat je dobio 25 000 kuna mjesečno da šuti.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments