Kolinda uklanja sve ostatke Tita iz Hrvatske: “Ne želimo da nas išta podsjeća na njega, Istru i Dalmaciju vraćamo Italiji”

Titova bista maknuta je jučer iz Ureda predsjednika, a to je, kako doznajemo, samo početak detitoizacije Hrvatske.

„Zapravo, nije početak. Počelo je ranih devedesetih kada su brojni domoljubi i veliki Hrvati, popularnih 200 hrvatskih obitelji, zatvarali i jeftino prodavali tvornice i industrijska postrojenja koja je taj zločinac za vrijeme svoje diktature gradio i otvarao. Bolje da ih nema nego da nas na njega podsjećaju“, govori nam šef ureda za detitoizaciju pri Uredu predsjednice Jurica Hrečak.

„Ovo je samo nastavak. Jednostavno ne želimo imati više nikakve veze sa tim zločincem“, nastavlja naš sugovornik te dodaje: „već sljedećeg mjeseca Dalmaciju i Istru vratit ćemo matici Italiji od koje ju je taj zločinac preoteo!“

Proces detitoizacije bit će dug, ali važno je, smatraju na Pantovčaku, odnekud krenuti. Tako će već sljedećeg mjeseca krenuti iseljavanje iz nešto više od milijun stanova koje je zločinački Titov režim dijelio besplatno kako bi kupio povjerenje naroda.

„Hrvati će biti svoji na svome, a u stanovima izgrađenim za vrijeme zločinačkog režima to nikako nisu. Naravno, ljudi moraju negdje živiti pa su banke pripremile prigodne programe gdje će se stanovi od trideset kvadrata moći kupiti na rok otplate već od 45 godina“, zadovoljan je planom gospodin Hrečak.

Ipak, ruku na srce, brojni hrvatski povjesničari i prijatelji demokracije pozdravili su micanje biste jednog apsolutista, kršitelja ljudskih prava i diktatora iz Ureda predsjednika. Proces bi se, saznajemo, trebao nastaviti pa će već sljedećeg tjedna biti maknut svaki spomen na kneza Domagoja, Trpimira, kao i na kraljeve Tomislava, Petra Krešimira i Dmitra Zvonimira jer kako drugačije nazvati srednjovjekovne vladare nego apsolutistima i diktatorima, te kršiteljima ljudskih prava.

„Ovo može imati ozbiljne posljedice. Otvara se pitanje o kome će brojni hrvatski desničari, ustašoidi i Božidar Alić pričati jednom kad se o Titu ne bude imalo što pričati. Pa oni se jedini njime bave?“, pita se naš izvor koji je želio ostati anoniman.

Sviđa ti se što radimo? Ili nam samo želiš dati do znanja koliki smo komunjare? Nema problema, lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments