HŽ prekida veze s Dalmacijom: “Liniju ukidamo čim vlak koji je jutros krenuo iz Zagreba stigne u Split, oko 2191. godine“

Hrvatske željeznice, saznajemo, ukidaju sve vlakove prema Dalmaciji, a jedan od glavnih razloga je njihova sporost i neisplativost.

„Još tražimo alternativno rješenje kako put između Zagreba i Splita učiniti bržim i udobnijim. Najvjerojatnije ćemo uvesti sustav putovanja kočijama koje mogu postići brzine i do nevjerojatnih 30 km/h. Vjerujem da će to biti pravo adrenalinsko iskustvo obojici naših vjernih putnika“, govori nam Silvio Omejec iz Sindikata HŽ-a.

„Ovo jednsotavno nema smisla. Evo, baš jutros stigao vlak u Split pun njemačkih vojnika. Kažu da su iz Zagreba krenuli 1943. godine. Nikako ih uvjeriti da je Drugi svjetski rat završio, barem što se većine Europe tiče. Mi njima kažemo „Ljudi, vjerujte nam, izgubili ste rat“, a oni se čudom čude kako su izgubili kad su zidovi po Splitu puni svastika“, priča nam jedan djelatnik splitskog kolodvora svoju današnju anegdotu s posla.

Linija prema Splitu, zapravo, već je ukinuta, ali će službeno postojati dok posljednji vlak koji je jutros krenuo iz Zagreba ne dođe na odredište. Dakle, najmanje do 2191. godine

Razveseli nas klikom:

0 comments