Vlada šokirana izvješćem o radu državnih službenika; od njih 23.850 radi čak osam!

Izvješće o radu državnih službenika, kako doznajemo, ugodno je iznenadilo članove Vlade koji tvrde da bolje rezultate nisu mogli niti zamisliti.

„Ustanovljeno je da od 23.850 službenika čak njih osam radi nešto. Naravno, brojke ćemo još detaljnije ispitati, pogreške su moguće“, optimističan je ministar poduzetništva Branko Grčić koji sam priznaje da nije među ovom nepoznatom osmoricom.

„Naravno, uvijek je moguće da je došlo do neke greške, da se netko od državnih službenika odlučio našaliti i rekao da radi nešto“, dodaje ministar uz napomenu da, ako je riječ o nečijoj šali, onda je riječ o vrlo neukusnoj šali.

„Sa takvim stvarima se ne smije šaliti. Još i danas se sjećam prve sjednice ove Vlade kada je premijer rekao da mi, kao lijeva vlada, nećemo spajati katoličke blagdane. Dok je rekao da se samo šali pola Vlade je već bilo u redu za učlanjenje u HDZ“, s nelagodom se sjeća ministar.

Do osmorice službenika koji navodno nešto rade nismo uspjeli doći. Oni službenici koji nisu na pauzi, bolovanju, godišnjem, slobodnim danima ili starom godišnjem samo sliježu ramenima. Svi od reda kažu da takve ne poznaju.

Prvo izvješće o radu državnih službenika trebalo je biti napravljeno 2000. godine, a napravila ga je jedna privatna tvrtka jer u državnoj službi apsolutno nitko nije radio pa ga nije imao ni tko provesti. Na drugom izvješću ustanovljeno je da među državnim službenicima rade dvije osobe: osoba koja je izvješće provodila i stanoviti Mato Kelnik iz Siska koji je, u vrijeme provođenja izvješća, odvidavao vrata od ureda „jer su mu kući pukla vrata od WC-a pa da ih zamijeni“, što je uvršteno kao rad.

Na izvješću 2010. godine uspostavljeno je da rade tri službenika, a sada ih, navodno, radi čak osam.

Razveseli nas klikom:

0 comments