Provalnik upao u stan novinaru pa mu ostavio 20 kuna za kavu

Prava drama odvijala se noćas u zagrebačkom naselju Dugave kad se 40-godišnji novinar uglednog hrvatskog portala N.L. vratio kući s afterpartija u pučkoj kuhinji u Branimirovoj. Nakon što je, ušavši u svoj stan, obavio ritualnu egzistencijalnu krizu i naricanje nad prokletom sudbinom, primijetio je da su mu stvari po stanu neobično razbacane. Petrolejke su bile čudno nakošene, a ladica s čarapom potpuno izvrnuta. “Krvi mi se sledila u žilama kada sam shvatio da sam žrtva provale”, priča vidno potreseni N.L.

„Ovakva stvar te potpuno izbaci iz takta i promijeni ti perspektivu gledanja na život. Cijelo vrijeme se nadaš  nekom hladnokrvnom ubojici koji će ti skratiti muke ili bar silovatelju da ti malo začini život, a kad na kraju ništa… gorko ništa..“, jecajući je ustvrdio N.L.

Nakon 2 minute te 3 temeljita i detaljna pregleda stana, N.L. je, kaže, primijetio da mu u stanu ipak ništa ne nedostaje. Dapače, neobično se iznenadio kad je na praznoj ambalaži Kplus mliječnog namaza našao poruku „Sad vidim da uvijek ima onih kojima je gore. Evo ti za kavu“ i novčanicu od 20kn ispod te iste ambalaže.

„Bio sam potpuno izvan sebe ovim lijepim drskim činom. Shvatio sam da je provalnik žrtva mene. Volio bih upoznati ovog dobroćudnog gospodina. Očito je dobar, ali čudan. Novac ću oročiti, a nadam se da gospodin neće izvući ono najgore iz mene. Ne bih volio postati serijska žrtva dobroćudnih pljačkaša“, jecajući je zaključio N.L.

„Siguran sam da ćemo naći ovog bahatog plemenitog snoba provalnika jer smo na dasci prozora kroz koji je pobjegao našli tragove suza, a u obližnjem grmu i iskorištenu maramicu koju je hladnokrvni mangup neoprezno odbacio“, izjavio je  policajac koji je došao na očevid. „Kad nađemo sumnjivca, usporedit ćemo otiske maramice na njegovim prstima i tako eliminirati dobroćudnog zlotvora“, dodao je.

autor članka: Ivan Golubić

Razveseli nas klikom:

0 comments