Čeh odustao od Liberlanda: “Na Dunavu nema olujne bure ni valova, štramac mi propada”

Čeh koji je postao zvijezda nakon što je osnovao državu između Srbije i Hrvatske, kako saznajemo od samog osnivača, mogao bi odustati od svog projekta. Razlozi su, saznajemo, brojni, a najveći je razočaranje vremenskim prilikama.

„Kada u Češkoj netko kaže Hrvatska djeca automatski vade kroksice iz ormara, a mi odrasli pomislimo na olujnu buru koja nam stvara mogućnost da i mi jednom u životu odemo na krstarenje. Doduše štramcem“, govori vidno razočaran Čeh kojemu na Dunavu, uz nedostatak olujne bure, nedostaju i susjedi koji će bušiti gume na njegovom automobilu jer je parirao tri centimetra preko nevidljive crte razgraničenja.

„Nema ovdje tog adrenalina kao u Dalmaciji. Ono kad se probudiš pa se misliš hoće li te prije ubiti sve te paštete koje si pojeo na odmoru ili susjed kad sazna da si mu parkirao na mjesto“, sjetan je Čeh.

Najviše mu, kaže, ipak nedostaje olujna bura pa da se na štramcu provoza Dunavom do Đerdapa.

„Ma ništa, ne da nema bure nego nema ni valova. A još nešto. Baš mi jutros žena govori da je lijepo vrijeme pa da idemo bosi u planinu s tri decilitra vode u boci, a ovdje nema ni planine na kojoj bi mogli pošteno tragati za nama“, tužno zaključuje Čeh.

Ideju za članak poslao Fran.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments