Prijatelji iz osnovne škole slučajan susret završili sa „aj čut ćemo se za kavu“ i stvarno se čuli za kavu

Više tisuća godina stara tradicija o slučajnom susretu i dogovaranju kave koja se dogodi kao i reforme u Hrvatskoj, odnosno, shvatili ste, ne dogodi se nikada,  srušena je u petak u Splitu!

Luka Pirić i Mario Ramljak kolege su iz osnovnoškolskih klupa koje je životni put razdvojio. Luka je godinama marljivo učio, svirao gitaru, išao na fakultet, radio i vrijedno stekao diplomu, a Mario je bio pametniji pa je nakon osnovne škole ušao u HDZ, te se, kao jedan od obrazovanijih, vrlo brzo probio.

„Vraćao sam se sa biroa na koji sam se prijavio nakon što sam se vratio iz Zagreba živjeti s roditeljima“, počinje priču Luka koji je sasvim slučajno naletio na Marija.

„Bio je to klasičan razgovor dvojice znanaca: Kad si došao? Do kada stojiš? Kako je gori? Aj čut ćemo se za kavu ovih dana?“, prepričava Luka  najtipičniji razgovor ljudi koji se dugo vremena ne vide. Takvih je razgovora s starim poznanicima, kaže, imao na tisuće.

„Svašta sam dogovarao u tim slučajnim susretima, od najobičnijih kava, preko izlazaka pa sve do pečenja janjetine u nekoga na selu. Naravno, nikada od toga nije bilo ništa. Zato sam danas potpuno van sebe od šoka“, vidno iznenađen je mladić.

On je, naime, jutros primio poruku od Marija o tome kako bi se mogli naći na piću.

„Pomislio sam na najgore – pitat će me da mu budem vjenčani kum ili jamac za kredit“, prisjeća se Luka, ali njegovi strahovi pokazali su se neutemeljima.

„Ma što vam je, ne triba mi jamac za kredit, već sam ih pronašao“, smije se Mario koji se kune da je jednostavno želio popiti kavu sa starim znancem.

Stručnjaci se slažu da su ovakvi slučajevi iznimno rijetki. „Ovakve se stvari događaju jednom u milijardu slučajeva. Primjerice, veća je vjerojatnost da ćete dobiti na lotu ili da će se naći netko tko navija za Lokomotivu“, pojašnjava nam malu vjerojatnost Đuro Sepuk iz Instituta za studentska posla.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments