Milanović odlučno postavio ultimatum Mostu: Nema više pregovora, ili mi ili HDZ. Imate dva dana dok se predomislim

Dok znanstvenici s dvaju najuglednijih američkih sveučilišta proučavaju je li Milanovićeva promjena mišljenja sa srijede na četvrtak dokaz da postoje stvari brže od svjetlosti, u Hrvatskoj traju pokušaji sastavljanja nove Vlade.

– Situacija je kritična. Već 40 dana nemamo premijera, Vladu, Sabor… BDP raste, zaposlenost nikad veća, čak smo i suficit proračuna zabilježili. Samo je pitanje vremena kad će ljudi shvatiti da im ne trebamo – zavapio je na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a Zoran Milanović koji je čelnim ljudima Mosta odlučio uputiti novo dramatično pismo.

Iz Hrvatske pošte najavili su da će, ako pregovori potraju, kraj godine dočekati s 2,8 milijardi kuna plusa, a planira se i otvaranje posebne kurirske službe “Tripartit Express” koja će dostavljati pisma na relaciji HDZ-SDP-Most.

No, kako saznajemo, novo Milanovićevo pismo napisano je u izrazito oštrom tonu te bi nanovo moglo zahladiti odnose između Zagreba i Metkovića.

– Ovaj put je stvarno gotovo, čitate moju posljednju ponudu. Nema više pisama, nema više pregovora. Rekli smo vam sve što smo imali, sada je vrijeme da se odlučite – ili poštenje ili kriminal, ili mi ili HDZ. Imate dva dana dok se predomislim – rezolutan je bio premijer.

Razveseli nas klikom:

0 comments