HRVATSKA ODAHNULA: Grb se vraća na tablice; plaće od jutros skočile trideset posto, nezaposlenost u nezaustavljivom padu

„Twitao je, grb ostaje“, jutros je na Wall Streetu viknuo Jim Donovan, burzovni mešetar, kad je vidio Ostojićevu kapitulaciju na Twitteru nakon čega su multinacionalnim kompanijama naglo skočile dionice. Cijeli svijet posljednjih dana osluškivao je hoće li svijet zadeseti nova ekonomska i društvena kriza ili će, pak, članovi hrvatske Vlade doći pameti i na registarskim tablicama ostaviti državni grb.

Kao i u New Yorku, euforija je i diljem Hrvatske: „Bogu dragom fala pa će se naš grb ponosno moći vidit u ciloj Europi“, preko Facebooka je komentirao dvadesetdvogodišnji Franjo iz Runovića koji automobilom nikada nije bio dalje od Šestanovca. „Ne bi ni tamo iša da nije bikijade“, dodaje mladi stručnjak za estetiku.

Naravno, nakon objave o rješenju ovog kompleksnog i ozbiljnog pitanja odmah su se osjetile brojne promjene u životu građana. Čak sedamdeset posto firmi, saznajemo, povećalo je svojim radnicima plaće za trideset posto, a trend rasta plaća nastavit će se i kroz popodne. Sa druge strane, nezaposlenost je u većem padu od samopoštovanja Borne Rajić i nastavili se ovako već bi oko 17 sati mogla počet potražnja za jeftinijom radnom snagom.

„Zadovoljan sam što će se hrvatski grb vijoriti sa hrvatskih tablica. I njemačkih, japanskih, talijanskih, francuskih i rumunjskih automobila. Al’ to je manje bitno.“, govori nam Predstojnik šatorskog ureda za dizajn i estetiku Luka Marić koji je ujedno i predsjednik novoosnovanog Stožera za obranu digniteta automobilskih tablica koja će sad, jer više nema smisla, naći neki novi način na koji komunisti žele podčiniti Hrvatsku. „Borit ćemo se protiv toga iako još ne znamo što je to!“, odlučno dodaje.

„Pokušaj stvaranja nove Jugoslavije preko registarskih pločica nije uspio. Prespavat ćemo dan i već sutra naći novi način preko kojeg ćemo pokušati vratiti Jugoslaviju“, kratko je prokomentirao Zoran Milanović

Razveseli nas klikom:

0 comments