Srbija potpuno napušta fosilna goriva: “Stotine vjetroelektrana pokretat ćemo propuhom iz Šešeljeve glave”

Ne stišava bura prouzrokovana Šešeljevim paljenjem hrvatske zastave u centru Beograda. Na noge su odmah skočili brojni srbijanski političar koji su mahom napali Šešelja što ih nije pozvao na paljenje zastave, ali bilo je i onih koji smatraju da je taj čin bio nedopustiv.

„Pa što je njemu, je li on normalan, bilo je dece u blizini. Što da je netko od njegovih kolega iz stranke dunuo u vatru. Pa kakav je to četnik koji nema bar litru rakije u sebi, pola grada bi spalio“, govori nam Miloš Uremović iz Demokratske stranke koji je prošle godine bio u središtu skandala kada se otkrilo da ne posjeduje niti jednu snimku iz mladosti u kojoj veliča četnički pokret.

Cijela je priča, zapravo, počela prije tjedan dana kada je Haški sud zatražio da se Šešelj vrati u umobol… pritvor u Hagu.

„Dva su razloga što su skočili brojni uvaženi srbijanski političari. Sa jedne strane, Vojo je posljednji romantik, a naš predsjednik i premijer kada ga slušaju kao da čuju sebe prije dvadeset godina. Drugi razlog je financijske prirode. Naime, najnovija istraživanja pokazuju da bi se propuhom iz Šešeljeve glave moglo stvarati toliko električne energije da cijela Srbija napusti fosilna goriva“, priča nam jedan srbijanski diplomat, inače odličan poznavatelj prilika u Beogradu.

Razveseli nas klikom:

0 comments