SRAMOTA: HDZ-ov načelnik priznao da se jednom umjesto u službenom Audiju vozio u javnom prijevozu

Šok i nevjerica u općini Veliko Uhljebljenje nedaleko Varaždina. Mještani šute, nikome nije do razgovora. Lokalni župnik samo lagano klima glavom, toliko lagano da se dvije tone teško zlatno raspelo na njegovom vratu jedva miče. “Pa gdje baš takva sramota da se sruči na naše mjesto”, dodaje dok ulazi u svoju Toyotu Yaris koja će ga preko cijelog crkvenog imanja odvesti do garaže s novim Audijem.

Jučer je, naime, za vrijeme svečanog domjenka u povodu svetog Krševana Lutragirijskog koji se održavao usred radnog vremena načelnik Mario Jakušina, nakon nekoliko čaša viška, pred okupljenim priznao kako se jednom, ima od toga par godina, umjesto službenim automobilom za obaviti privatni posao vozio – javnim prijevozom.

“Bila je vesela atmosfera kad je načelnik to izjavio. Mislio sam da se šali pa sam odmah i ja povikao u šali kako sam legalno diplomirao. No kad je rekao kako više ne zove brata u Frankfurtu sa službenog mobitela, znao sam da je vrag odnio šalu”, prepričava nam jedan svjedok događaja.

Mnogi priznaju da nikad ranije i nisu čuli za pojam “javni prijevoz”.

“Ne znam, postoji službeni prijevoz i postoji privatni prijevoz ali to je jedno te isto. Nikad nisam čuo za javni prijevoz. Znam samo za javni natječaj. To je ono što je načelnik morao sedam puta poništavati prije nego ja steknem sve uvjete za mjesto ravnatelj voznog parka komunalnog poduzeća. Evo baš nekidan mi dolazi majka koja je direktorica komunalnog poduzeća da uzme auto. Ja je pitam je li u privatne ili poslovne svrhe, a ona mi kaže da se ide naći sa tehničkim direktorom. Rekoh “Dobro, onda je poslovno, i reci tehničkom direktoru  da danas ne kasni na ručak, haha” prepričava obiteljsko poslovnu zgodu ovaj mladić koji još jednom dokazuje kako je u malim sredinama vrlo teško razlikovati pojam službenog i privatnog.

Razveseli nas klikom:

0 comments