Studentica Ekonomskog fakulteta šokirana spoznajom da Nacionalna i sveučilišna knjižnica nije modna pista

Kada je Jelena Gašić, dvadesetjednogodišnja starleta zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, jutros odlučila ići u knjižnicu nije ni slutila da će u samo nekoliko sati naučiti više o životu nego u dvije godine fakulteta i tri kave s Vlatkom Pokos koju je nedavno upoznala.

„Jučer sam bila u shoppingu, nije to bio dug shopping, u četiri sata čovjek jedva da uspije razgledati tri dućana, ali ipak sam kupila jednu minicu“, priča Jelena koja je, upravo zbog minice, odlučila naći mjesto na trećem katu knjižnice gdje se, zna to svaka cura koja tamo ide, uglavnom pokazuju duge noge i kratke minice.

„Ustala sam u šest da se stignem spremiti. Malo sam požurila sa spremanjem pa sam u knjižnici bila već u podne. Čim sam sjela prišla mi je djevojka s odjećom kakvu sam do tada jedino vidjela na slici vjenčanja. Bakinog. Rekla sam joj „Sorry, nemam ništa sitna, dođi kasnije po bocu“, a ona me samo pitala je li slobodno mjesto do mene, da neće dugo jer ima ispit na Filozofskom pa se mora pripremiti“, priča iznenađena Jelena.

„Počelo me interesirati, kaže priprema ispit, a kuverte nigdje. Čisto sumnjam da bi ovako neugledna djevojka ispit mogla položiti na neki drugi način, haha, ako me razumijete“, u polušali će Jelena koja je potpuno izbezumljena ostala kada je djevojka počela čitati knjige.

„Kada sam se okrenula oko sebe vidjela sam da i drugi ljudi čitaju, osjećala sam se kao na kavi s prijateljicama, samo što su svi buljili u neke čudne papirnate stvari umjesto u mobitele. Onda mi je prišla jedna neljubazna žena s brkovima i, o Bože, shvatila sam da sam u knjižnici, a ne na modnoj pisti kako sam sve ove godine mislila” zaključuje priču o stravičnom izlasku u NSK Jelena.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments