Djelatnik „Vodovoda“ koji nije uspio spojiti Tijelovo s vikendom ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najnesposobniji čovjek na svijetu

Dosadašnji rekorder bio je Mate Brkić kojem je nakon saznanja da je Kerumov rođak trebalo čak 18 sati da se zaposli u gradskoj službi.

POŽEGA – Pitoreskni slavonski gradić danas je postao poprištem čudnog rekorda. Naime, Miro Ugarković, pomoćni mjerač vodostaja i zaposlenik požeškog „Vodovoda“ ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najnesposobnija osoba na svijetu nakon što se ispostavilo da nije uspio spojiti Tijelovo s vikendom.

„Ne znam kako se to desilo, Boga mi moga. Kolege su govorile o tom Tijelovu u četvrtak, ali nisam imao pojma da je to blagdan. Što je Tijelovo uopće, jebenti partizanske korijene i sedam sekretara SKOJ-a“ psuje nam ovaj nesposobnjaković lijevo orijentirane pretke zbog kojih ne zna gotovo ništa o katoličkim blagdanima. Ne tješi ga, kaže, činjenica da ni 90 posto katolika nema pojma što je Tijelovo ni zašto je to točno blagdan.

 „Kada sam u srijedu ujutro saznao da je četvrtak blagdan odmah sam otišao direktoru, ali bilo je kasno. Svi su osim mene pospajali, a nije pomoglo ni kada sam nakon pauze donio bombu pa da me bar psihijatru pošalju i napišu bolovanje. „Miro, bogati, da atomsku doneseš u petak radiš. Dođi u devet i odspavaj do tri na poslu, jednostavno zamisli da je obični četvrtak“  rekao mi je direktor i onda sam znao da sam popušio“ neutješan je nesretni Miro kojem titula najnesposobnijeg čovjeka na svijetu niti malo ne laska.

„Ma kako bi mu laskala, djed i otac mu se u grobu okreću“ govori Mario, vlasnik lokala „Zadruga“ gdje je Mirova nesposobnost glavna tema. „Miro vam inače potječe iz poznate spajačke obitelji. Pokojni djed mu je bio toliki maher u spajanju da se ovdje još raspredaju priče o čovjeku koji je spojio dva svjetska rata. Otac mu nije bio ništa manji spajač. Jednom je spojio Dan Republike s Božićem i Novom Godinom i tako postao prvi čovjek koji nije samo spojio slobodne dane nego i nespojive ideologije“ prepričava nam ovaj simpatični konobar obiteljsku povijest Ugarkovićevih, zbog čega je Mirova sramota još i veća.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments