Među HDZ-ovcima se širi grozna kletva: „Dabogda te Manolić u intervjuu spomenuo“

Posljednjih dana, govori nam nekoliko izvora iz HDZ-a, brojni članovi dobili su mail u kojem se, kako tvrde, na njih baca kletva. Naime, nekoliko članova primilo je prijeteće poruke koje se završavaju grozomornom kletvom „Dabogda te Manolić spomenuo u razgovoru novinarima“.

Naravno, riječ je o Manolićevim posljednjim optužbama da je Karamarko bio udbaš, ali i o izjavi da je Hrvatsku stvaralo mnogo UDB-aša. „Bilo ih je i koji nisu bili UDB-aši, ali jako malo“, izjavio je jutros Manolić, a brojni HDZ-ovci koji su 1990. godine dobili nagli izljev hrvatstva na komunistički mozak sada strahuju da bi stari UDB-aš baš njih mogao ovlaš spomenuti u jednom od deset intervjua koliko ih dnevno daje.

No, nije sve ostalo na samom mailu. Među brojnim mjesnim ograncima HDZ-a svakodnevno dolazi do trzavica, a kao što su do jučer HDZ-ovci jedni druge častili kletvama kao što su „Dabogda ti propao namješteni natječaj“ i „Dabogda ti se kćer za privatnika udala“, tako sada jedni druge „časte“ sa „Dabogda te Manolić spomenuo“.

Kletve među političarima pojava su stara kao laž ili lopovluk. Tako je, primjerice, poznato da se SDP-ovci s oponentima unutar stranke vole proklinjati sa „Dabogda ti sin bio sposoban“, „Dabogda ti Grčić sastavljao obiteljski budžet“ ili, ako baš žele uvrijediti nekoga, „Dabogda ti Audi tri godine star bio“.

Popularnije hrvatske kletve su i „Dabogda ti se imovina dijelila kao HSP-ovi“ ili ako nekome želite da mu se loza zatre „Dabogda imao djece koliko i HNS glasača“, što bi bilo nula do jedan.

Razveseli nas klikom:

0 comments