SRAMOTA U HERCEGOVINI: Mladić organizirao pir sa samo 500 uzvanika

Neki su se odlučili toliko narugati s nesretnim mladoženjom pa su pir s jedva petsto uzvanika posprdno nazvali proslavom prve pričesti.

Šok, tuga, nevjerica u Posušju i cijelom okolnom kraju. Nitko od mještana ne želi pričati o sramotnim svatovima, vjenčanju toliko tužnom da se crveno vjenčanje Robba Starka sada doima kao vesela igranka. A mnogi su, vjerujem, poželjeli da i ovo završi isto. Pogotovo zgroženi članovi obitelji.

Svadbe poput one Milana Hercega iz Sovića 1996.godine kada su svatovi nakon slavlja krenuli prema Banja Luci sada su samo davna uspomena.
Svadbe poput one Milana Hercega iz Sovića 1996.godine kada su svatovi nakon slavlja krenuli prema Banja Luci sada su samo davna uspomena.

Cijelim hercegovačkim krajem, naime, brzo se proširila vijest o svadbi Mirka Ćorića koja je brojila manje od pet stotina svatova.

– Ma vidjela sam kolonu i odmah mi je bilo nešto malo ljudi oko kuće pa sam pomislila da je riječ o nekoj krizmi iako znam da u Ćorića nema krizmanika – prepričava susjeda Ljubica koja se, kada je čula da je riječ o Mirkovim svatovima, posebno uvrijedila što i ona nije pozvana, pogotovo ako se uzme u obzir da je Ljubica s mladoženjinom pokojnom majkom bila rodica u 12. koljenu, ali i kolegica u dućanu osamdesetih godina.

– Baš smo u subotu ispred crkve komentirali kako nema ni petsto ljudi, ali smo mislili da su ostali svatovi na okolnim brdima s mitraljezima, te da čekaju da mladenci izađu iz Crkve – – prepričava jedan začuđeni svat koji je shvatio da nešto nije normalno kada se nakon mise nisu čule detonacije i paljba kojih se ne bi posramila niti ruska vojska.

Tek kada su došli u salu, svatovi su shvatili o kakvoj je prevari riječ. Osim što broj uzvanika očigledno nije prelazio broj od pet stotina, na piru nije bio nazočan niti jedan fratar, kao niti jedan umirovljeni general HV-a ili bar HVO-a.

Kum od svega pere ruke. Kaže, nije imao pojma da će svadba biti tek malo prošireniji obiteljski skup, a dosta mu je, kaže, priča da je na momačku večer i kupnju mlade potrošio tek deset tisuća eura. Ipak, prijatelju će, kaže, ipak organizirati neku humanitarnu pomoć kojom će sakupiti nešto novca dok se jadnik ne snađe.

Do mladoženje nismo uspjeli doći, pa nam ostaju nepoznati razlozi ove skromne proslavice. Neki tvrde da je riječ o novcu, a neki da je momak „propuva“ čemu u prilog govori i činjenica što je prošli mjesec u knjižnici navodno posudio pravu pravcatu povijesnu knjigu te danima kasnije bulaznio kako su ustaše bili negativci.

Svidio ti se članak o škrtoj hercegovačkoj svadbi? Podrži nas lajkom na Facebooku ili lajkaj naš drugi projekt Sprdex Relax

Razveseli nas klikom:

0 comments