NOVI SLOM BURZE Četiri milijardera bankrotirala jer su u kalkulaciju troška večere u dubrovačkom restoranu zaboravili uračunati cijenu postavljanja stola

Tek što je završila jedna kriza, svijet bi se mogao suočiti s novom gospodarskom i ekonomskom depresijom. Naime, burzovni indexi na wall streetu padaju cijelo jutro, a dugo vremena razlog nije bio poznat.

„Cijene dionica naglo su počele padati, veliki igrači počeli su prodavati svoje udjele u investicijskim fodovima, a posebna je panika zavladala kada se proširila priča da je Branko Grčić došao u posjed kompjutera s Internet vezom te da se spojio na stranice burze. Vidite, malo je poznato da je Milanović Grčiću montirao računalo s lažnim programom u kojem se ovaj igra ekonomista“, govori nam anonimni izvor s Wall Streeta koji je prvi ustanovio u čemu je problem.

Naime, četiri velikana burze, jedan bankar, jedan dioničar i dva direktora investicijskih fondova našli su se na tajnom summitu u Dubrovniku gdje su dogovarali strategiju za sljedeću godinu. Prema riječima našeg izvora oni su, zadubljeni u raspravu o milijardama koje trebaju zaraditi, sjeli u restoran i naručili hranu bez da su pomnije pregledali jelovnik.

„Zvao me šef i rekao da prodam dvadeset dionica vrijednih 200 milijuna dolara. Rekao je da to učinim u tajnosti. Pitao sam ali pada burza, a on mi je rekao da nije nego da je zaboravio uračunati kakulaciju troška postavljanja stola u restoranu u ukupnu cijenu. Na moju žalost, kolega iz susjednog ureda čuo je samo dio gdje pitam je li pada burza i panika je počela“, priča nam zaposlenik jednog od aktera ručka u Dubrovniku.

Razveseli nas klikom:

0 comments