PO UZORU NA MAĐARE Imigranti dižu ogradu na granici s Hrvatskom

Mađarski plan da na granici sa Srbijom podignu četiri metra visoku ogradu i time zaustave ulazak imigranata u svoju zemlju izazvao je dosta polemike posljednjih dana. Ono što nitko nije očekivao je da će potporu Mađarima dati sami imigranti koji, ne da razumiju zašto službena Budimpešta to radi, nego su dobili ideju kako da nešto slično naprave u svoju korist.

Brojni udruženi imigranti koje čine imigranti iz Bliskog Istoka i iz Sjeverne Afrike će, kako saznajemo, sljedećeg mjeseca početi s podizanjem četiri metra visoke ograde na hrvatskoj granici.

„Vidite, mi idemo u potragu za boljim životom i mjestom gdje ćemo radom moći zaraditi za kruh i upravo zato ne želimo da netko od nas završi u Hrvatskoj“, svoje radikalne planove objašnjava jedan imigrant s Bliskog Istoka. On, kaže, unutar obitelji ima iskustva sa životom u Hrvatskoj.

„Prije nekoliko godina moj brat platio je da ga se preveze u Italiju. Nažalost, brodar ga je prevario i iskrcao u Hrvatskoj. Tamo je pokušao naći posao, čak je i firmu otvorio. Nakon nekoliko mjeseci mi koji smo ostali u Keniji slali smo mu novčanu pomoć“, svoje iskustvo s Hrvatskom priča naš sugovornik.

Osim što će spriječiti da brojni imigranti nekim nesretnim slučajem završe u Hrvatskoj, imigranti se nadaju da će ovim potezom brojnim zapadnim Europljanima ukazati na razliku između njih i Hrvata.

„Vidite, kada sam radio u Njemačkoj lani direktor građevinske firme je davao novčanu pomoć svima onima koji dolaze iz zemlje koja je pogođena nekom katastrofom. Naravno, pošto sam iz Sirije prijavio sam da je tamo građanski rat koji je potpuno paralizirao zemlju. Na moju žalost, najveću novčanu naknadu odnio je jedan Hrvat nakon što je gazdi objasnio što i kako rade Milanovićevi ministri“, govori nam naš izvor koji želi Hrvatima pomoći. „Vidite, netko je iz zemlje u kojoj vladaju rat, glad i neimaština. A netko iz zemlje u kojoj vlada SDP. Nismo svi rođeni pod sretnom zvijezdom“, govori nam jedan Sirijac koji, koliko god da je siromašan djecu tješi pričama o tome kako je u Hrvatskoj.

Razveseli nas klikom:

0 comments