NOVI DETALJI GRANIČNOG SPORA Arbitražni sud obećao: „Donijet ćemo odluku čim pronađemo Sloveniju na karti“

Još uvijek traje drama oko ostavštine kratke romanse na relaciji Kosor – Pahor, a kraj drame trebao bi donijeti arbitražni sud. Međutim, konačan odgovor hoće li Hrvatska dobiti trideset kvadratnih metara mora ili će ih dobiti Slovenija i time povećati svoju površinu za 70%, nećemo dobiti do kraja godine.

„Činimo sve što je u našoj moći, nabavili smo toliko dobre mikroskope da bi otkrili i centar za sposobnost u mozgu Milanovićevih ministara, ali, nažalost, Sloveniji još ni traga“, govori nam jedan član arbitražnog vijeća koji se nada da bi do devetog mjeseca mogli imati neka konkretnija otkrića.

„Naši najbolji stručnjaci danonoćno pretražuju atlase i google earth, otkrili smo dosta korisnih stvari, primjerice nekakve oblike u Lici koji podsjećaju na kuće zbog čega smo zaključili da je i tamo nekada bilo života. Čak smo na području Slavonije otkrili nekakva polja što nam daje mogućnost da je moguće u Sloveniji uzgajati hranu, a ne da sve živo uvozimo. Međutim, to su sve sporedna otrkića, Sloveniju na karti još nismo našli”, pomal“ pesimistično zaključuje naš izvor iz arbitražnog vijeća.

Razveseli nas klikom:

0 comments