Ruža Tomašić pokrenula novi trend u turizmu; Španjolci šume polijevaju benzinom u nadi da će privući turiste

I dok se dio neuke javnosti zgraža izjavama Ruže Tomašić o tome kako požar može biti i turistička atrakcija jer većina turista nikada nije vidjela kanader ili selo u plamenu, u razvijenim turističkim zemljama izjave hrvatske europarlamentarke našle su, čini se, plodnije tlo. Tako su već u ranim popodnevnim satima, javljaju novinske agencije, Španjolci podigli na desetke kanadera ali ne da gase požare već da šume polijevaju benzinom.

„Istina je, većina turista nikada nije vidjela pošteni požar, a mi smo tu da im to omogućimo. Vjerujemo da ćemo uspjeti u naumu da užgamo cijelu kontinentalnu Španjolsku, kakav će to tek pogled biti za naše goste iz gradova na obali“, pronicljiv je španjolski ministar turizma Jose Mario Garcia koji priznaje da je ideju dobio slušajući Ružu Tomašić.

„Hrvati joj se rugaju, ali stavovi Ruže Tomašić mogli bi biti vaša turistička atrakcija. Takvih stavova u razvijenoj Europi nema već sedamdesetak godina. Zašto, naprimjer, ne biste napravili moto: „Saznajte kako je vaša šukunbaka razmišljala“ i onda turiste pustili da pričaju sa Ružom Tomašić“, dobronamjerni savjet daje španjolski ministar.

Na kraju priznaje da je ovo samo početak. „Lako što turisti nikada nisu vidjeli pošteni požar, to je tek početak. Većina turista nikada nije vidjela teroristički napad, epidemiju ebole ili koncert Mladena Grdovića. A tko ne bi platio novac da jednom u životu osjeti takav adrenalin“, najavljuje nove putove razvitka španjolskog turizma ministar Garcia.

Razveseli nas klikom:

0 comments