Posjetitelj Ultre novac za nenamještenu garsonijeru od 2,5 kvadrata greškom uplatio na račun Grčke; zemlja izašla iz krize?

Nakon velikog uspjeha grčkog referenduma kojim je hrabri narod rekao odlučno ne zlim banksterima, slavlje na ulicama Atene trajalo je do čak 21 sat kad je i posljednji Grk potrošio 60 eura koliko tjedno smije podići s bankomata.

– Ovo je nevjerojatna pobjeda naroda, svjedoci smo početka istinske revolucije koja će se u narednim tjednima proširiti Europom. Nekoliko Grka za samo 400 dana bit će na granici s Albanijom gdje će propovijedati riječ Sirizinu, a vidjet ćete tek kojom će se brzinom revolucija širiti kad u svoje automobile budu mogli uliti više od jednog čepa benzina dnevno koliko im je sada dozvoljeno – sumirao je važnost povijesnog grčkog OXI-ja za Sprdex jedan Grk koji nam se nije stigao predstaviti jer mu je nestalo baterije na mobitelu, a nije treći četvrtak neparnog mjeseca pa da njegova zgrada bude jedna od onih koje imaju struju.

No, dok je narod slavio nezapamćen uspjeh, nekolicina građana ipak je upozoravala na potencijalne zamke referenduma. Zabrinutost je dodatno potakla ostavka ministra financija Varoufakisa, a prema nekim izvorima u jutarnjim satima popularnost grčkog Vidoševića, premijera Ciprasa, među ženskom populacijom pala je na zabrinjavajućih 98%.

– Svi znamo što se Nadanu dogodilo kad je operirao glasnice i izgubio nešto seksipila. Jedan tjedan šarmiraš i kradeš, a onda paf, ljudi ti počnu gledati u oči umjesto gubiti se u njima i eto te u zatvoru – u neformalnom razgovoru novinaru Sprdexa pojadao se Cipras kojem se, ipak, u ponedjeljak popodne raspoloženje značajno popravilo.

Tada je, naime, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. izvjesni Rob Dufflin iz Londona račun za tri noćenja u Splitu tokom Ultre, umjesto na račun vlasnika, uplatio na račun Grčke.

– Ne znam što se dogodilo. Kupio sam 3 karte za Ultru i krenuo rezervirati smještaj. U početku sam mislio uzeti  garsonijeru za dva milijuna eura po noći, ali na nagovor svoje djevojke odlučili smo se na luksuzniju varijantu, deluxe apartman sa zasebnim ulazom u podrum u kojem se nalazi i, eto, vjerojatno sam upisao krivi broj računa – kaže Dufflin.

Nakon uplate, grčki BDP porastao je za 8,2%, a iz Vlade su najavili kako će novcem od garsonijere platiti dvije rate kredita MMF-u unaprijed. Dodajmo kako su nezadovoljstvo ovom odlukom izrazili vodeći političari u Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji koji sada strahuju da se Grčke neće riješiti nikad, dok je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održan hitni plenum na kojem će biti odabrana tema za koju će se u narednom periodu praviti da je razumiju.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments