PRESEDAN Pri ispitivanju članova HNS-a policija će prvi put umjesto detektora laži koristiti detektor istine jer je manje posla

Privođenje Damira Vrbanovića, skorašnje neizbježno ispitivanje braće Mamić, a nije isključeno dovođenje još članova HNS-a natjerali su policiju da kraj radnog tjedna radi puno više nego što je itko iz javnog sektora navikao.

No, saznajemo iz policije, zagrebački plavci našli su odličan način kako će ispitivanja provoditi brže i efikasnije, te neusporedivo brže čime će ostati više vremena za čitanje optužnice za koju se pretpostavlja da će je se čitati minimalno dvadeset dana.

Naime, zagrebačka policija upravo bi na članovima HNS-a trebala testirati novi uređaj koji je potpuno suprotan detektoru laži, a dizajniran je uprav za balkanske zemlje.

„Detektor istine ušao je u svoju zadnju fazu i danas bi ga trebali testirati. Stvar je jednostavna – umjesto da cvrči i svira kad ispitanik laže, naš uređaj crvrči i svira kad ispitanik kaže nešto istinito. A to je u slučaju djelatnika Nogometnog saveza znatno rjeđe“, govori nam naš izvor iz policije.

Na ovu su ideju u policiji, saznajemo, došli nakon ispitivanja Marine Lovrić Merzel koja je toliko lagala da je detektor laži tri dana neprestano svirao što je izazvalo bijes susjeda.

„To je bilo nesnošljivo, toliko je detektor svirao i cvrčao da se dio susjeda došao žaliti da ne mogu spavati, a dio je došao jer je mislio da je riječ o nekakvom partyju. Tada smo znali da nešto moramo poduzeti. Jedini je problem što se bojimo da bi djelatnici HNS-a mogli ne reći ni jednu istinitu stvar pa nećemo znati jesu li kompletni lažovi ili jednostavno naš stroj ne funkcionira“, na eventualne probleme upozorava naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments