KATASTROFA NA POMOLU Zbog blokade imovine Zdravka Mamića do jeseni bi na stotine sportskih novinara moglo pomrijeti od gladi!

Slučaj Godot koji posljednjih dana puni stupce svih domaćih novina izazvat će, tvrde stručnjaci, puno razornije posljedice nego se do sada pretpostavljalo. To će najviše osjetiti domaće novinarstvo.

„U prvom redu, stradat će svi oni novinari koji godinama pišu protiv Mamića pa će sada, kada završi Mamićeva era, sve više ostajati bez tema. Srećom, takvih je novinara samo petero pa to neće biti tolika katastrofa“, govori nam naš Ljubomir Mandić iz Hrvatskog novinarskog društva koji pesimistično nastavlja: „No, prava katastrofa dogodit će se među stotinama novinara koji su godinama na Zdravkovoj platnoj listi. Oni će ostati bez glavnog izvora prihoda jednom kada Mamićeva imovina bude blokirana pa im više ne bude mogao plaćati za članke.“

Ova spoznaja izazvala je pravu paniku u većini sportskih sekcija hrvatskih novina, a mnogi se pitaju od kojeg će novca sada plaćati auta, kredite i zubne proteze.

„Ovo je katastrofa, do jeseni ćemo još nekako preživiti, ali što onda, pa neću valjda morati postati objektivan prema Dinamu“, govori nam jedan novinar koji je želio ostati anoniman.

„Na svu sreću, prošlu sezonu sam naplaćivao kunu po navijaču kojeg ću izmisliti u lažiranoj posjeti pa sam stekao popriličnu zalihu. Već sam imao napisan članak zašto je dobro da se Dinamo opet izblamira u Ligi prvaka ili, ako ne prođe, zašto je odlično da je ispao iz Lige prvaka. No, vrijedi li to objavljivati ako neću dobiti bar dvi tisuće eura“, bolno iskren je jedan drugi sportski novinar.

Naravno, jasno je da svi žele biti anonimni, a posebno je iskrena priča jednog od starijih novinara.

„Ljudi mi se godinama smiju na ulici, ali briga me, barem sam imao novca. Kako sada pogledati ženu u oči, kako sinu reći „nemam ti za novi Audi, idi s BMW-om na more, kako trpjeti te poglede ljudi. Kad se sjetim što sam sve pisao – o atomskom Dinamu, trpao sam Sammira u reprezentaciju, tražio lijepe riječi o gazda Zdravki, ma čak sam pao toliko nisko da sam i Šukera proglasio dobrim rješenjem. Sada toga ničega nema, nitko za takve članke neće platiti…“, katastrofalno stanje u kojem se našlo preko cca 5000 Zdravkovih plaćenika rezimira naš anonimni izvor dok poručuje još jedan konjak

Razveseli nas klikom:

0 comments