Okupatori plaže uzvratili udarac:  U Vodicama proglašena Republika SAO Plaža

Pod okriljem kiše, iskoristivši nemar komunalnih redara, u kombiniranoj međunarodnoj akciji sastavljenoj od Čeha, Slovaka i Poljaka jutros je ručnicima okupirana plaža u Vodicama, te je u ranim popodnevnim satima proglašena Republika SAO Plaža koju su svjetski mediji odmah prozvali Republika Rezervirano.

Okupatori plaže odmah su karcerogenim jeftinim perajama, karcerogenim maskama i kineskim dušecima presvučenim otrovnom plastikom pregradili sve putove prema plaži, barem one koji već nisu bili blokirani od nepropisno parkiranih automobila.

Predsjednik paradržave, kako saznajemo, jest Čeh Vitomir Marek koji je na ulaz u plažu postavio stihove novokompnirane himne: „Tu su moji didovi, davno paštetu vadili, mene hranili“, dobacivši okupljenim novinarima koji su sve gledali iz susjedne Hrvatske kako je on svoje mjesto na plaži rezervirao još 1976. godine kada ga je djed prvi put doveo. „I sad bi neki htjeli i ovo i ono“, dodaje Čeh.

Gotovo istovremeno sa proglašenjem SAO Plaže došlo je do nemira u obližnjem Primoštenu, ali su komunalni redari u zadnji čas uspjeli svladati otpor grupe Slovaka koji su krenuli prema rezerviranim mjestima na plaži.

„Bilo je gusto, ali onda smo napravili jedan manevar. Naime, pustili smo vijest da se u obližnjem restoranu prodaje meso u pola cijene pa su svi požurili da iskoriste jeftinije cijene za profilnu sliku iz restorana“, dodaje primoštenski komunalni redar koji kaže da su svi u stanju pripravnosti, a protiv najezde Čeha, Poljaka i svih drugih gostiju borit će se cjenicima na kojima su jasno istaknute visoke cijene. „Evo, upravo nam dolazi šleper cjenika iz Dubrovnika, kad Čeh vidi da negdje piše kava 20 kuna neće mu pasti napamet približiti se tome.

Završimo ovaj članak pun tipično zločestih balkanskih predrasuda i pisan od strane čovjeka koji se nije makao dalje od dućkog pravca viješću kako su pobunjenici rekli kako neće odustati dok se rezervirani ručnici ne budu sunčali duž crte Opatija – Omiš –Opuzen što je namjerno izabrano s obzirom da vođa pobunjenika ne zna reći slovo „r“

Autor fotografije: Dag Cekić

Razveseli nas klikom:

0 comments