Vlada najavila nove mjere štednje: ”Sve majstorske poslove u državi obavljat će predsjednica Grabar Kitarović“

Predizborni trik ili ne, vijest koju je na svojim Twitter i Facebook profilima objavila Vlada Republike Hrvatske zasigurno će izazvati toplo-hladne reakcije kod građana Republike Hrvatske. Naime, na izvanrednoj sjednici Vlade koja se održala u poslijepodnevnim satima, glasnogovornik Vlade RH izašao je pred novinare sa zanimljivom objavom:

„Od 1.rujna sve majstorske poslove u državi obavljat će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović“.
Iako su svi mediji momentalno prenijeli frapantnu vijest, u narodu je, kao po običaju, bilo dosta sumnje. Međutim, da je odluka Vlade stvarna, potvrdio nam je i sam premijer Milanović:

„Istina je, danas sam ministrima predložio novu mjeru štednje, točnije, mjeru prema kojoj će predsjednica Grabar Kitarović od 1. rujna ove godine obavljati sve majstorske poslove u državi. Pomno pratim predsjednicu na društvenim mrežama, i moram priznati da me fascinirala svojom sposobnošću obavljanja raznih poslova, od ličenja stana, vožnje trajekta, ribarenja… Vjerujem da je upoznata i s mnogim drugim poslovima koje često volimo nazvati muškim“.

O kojim se točno poslovima radi, ostaje nam tek za vidjeti, međutim neki mediji već su objavili kako će predsjednica od početka biti angažirana za sve vrste poslova, od ličenja zidova u prostorijama na Markovom trgu, upravljanja bagerima u špici sezone na moru, pa sve do saniranja pukotina na nasipima uz rijeke.
Da vijest bude još šokantnija, sa svojom se izjavom pobrinuo predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji ljeto provodi kampirajući sa obitelji u sjeni novoizgrađene kninske crkve:
„Danas me kontaktirao gospodin Milanović, rekao mi je za novu mjeru štednje. Ja sam mu dao zeleno svjetlo, jer i sam znam koliko je gospođa predsjednica vrijedna. Recimo, dok je bila zaposlena u NATO-u, istaknula se svojom vještinom farbanja vojnih vozila, a posebno sa vještinom čišćenja pušaka. Vlada ima moju punu podršku, samo se nadam da će mi posuditi predsjednicu kad bude trebalo kopati rupe prilikom postavljanja spomenika predsjedniku Tuđmanu.“
Na kakve će reakcije javnosti naići nova mjera štednje pokazat će budućnost, međutim jedno je sigurno – jako je lijepo vidjeti Vladu i opoziciju da se opet, u kratkom vremenskom periodu, slažu oko nečega.

Piše: Tomislav Klinac

Razveseli nas klikom:

0 comments