HDZ-ovci podržali štrajk prosvjetara: Djeci je bolje bez škole, pogledajte nas

Više od 100.000 profesionalnih sisača proračuna udruženih u isto toliko sindikata prošlog petka stupilo je u tradicionalni predizborni štrajk. Brojni osnovnoškolski i srednjoškolski profesori zatražili su od Vlade povećanje plaće za pišljivih 200 kuna, čisto da za 6 mjeseci mogu spojiti uskršnje i ljetne praznike novim štrajkom za povećanje plaća.

– Ovaj štrajk nema veze s izborima, isto kao ni onaj prije četiri godine i onaj prije osam – izjavio je na današnjoj press konferenciji Vilim Ribić, čovjek u čijoj kući pred izbore ni perilica ne radi bez da zatraži povišicu.

Iako većina građana iz čijih će se džepova financirati povećanje plaća profesorima ne gleda blagonaklono na njihov štrajk, prosvjetari su u ponedjeljak ipak dobili jednog moćnog saveznika.

Naime, u priopćenju poslanom medijima štrajk su podržali iz oporbenog HDZ-a koji s gnušanjem odbacuju tvrdnje kako zbog nedostatka školovanja najviše ispaštaju djeca.

– Neki bi možda htjeli da se naši mladi obrazuju pa da odu iz Hrvatske. Ne nasjedajte na podvale, pa djeci je bolje bez škole. Pogledajte nas. Obrazovanje nije na prodaju, diplome jesu – stoji u priopćenju kojeg potpisuje 400 najistaknutijih članova stranke.

Razveseli nas klikom:

0 comments