NEVJEROJATNA SREĆA HDZ-ovac nakon povratka u zgradu Saveza komunista pronašao partijsku knjižicu koja mu je tamo ostala 91′

– Kako misliš idemo u zgradu bivšeg Centralnog komiteta? Valjda idemo na zgradu bivšeg Centralnog komiteta? – zbunjeno je Milijan Vaso Brkić gledao u stranačkog šefa Tomislava Karamarka nakon što mu je ovaj izložio ideju o preseljenju zgrade Vlade u čuvenu Kockicu.

Iako Brkić nikako nije mogao pojmiti da će u zgradu u kojoj su nekad stolovali mrski komunisti ući nenaoružan, kako saznajemo, naposljetku je ipak popustio.

– Bit će se lijepo vratiti u stari ured – priznao je ispod glasa, a nostalgija je uhvatila i brojne druge članove HDZ-a koje je ulazak u Kockicu podsjetio na lijepu mladost.

– Joj, evo ovdje iza Titove biste sam skrivao travu. A vidi, još su oni isti tapeti u uredu sekretarijata. Haha, ma pogle sliku Šeksa s petokrakom – odzvanjale su uspomene HDZ-ovaca prašnjavim hodnicima kad je najednom začuo uzvik oduševljenja.

– Tu je! – ushićen je bio jedan od HDZ-ovaca koji je ispod uredskog stola pronašao staru partijsku knjižicu te se ponadao da bi u bivšem uredu mogao pronaći i druge stvari koje je odavno izgubio, ali poštenje, obraz i kičmu ipak nije uspio pronaći.

Razveseli nas klikom:

0 comments