Skandal u Sinju: Učenici ušli u neblagoslovljenu školu!

Gradske vlasti ili jedna od sedam okolnih župa – još se ne zna tko je kriv za nevjerojatni skandal koji je danas potresao Sinj i okolicu.

“Ne znam, ovako nešto sramotno se nije dogodilo još kad pobjednik Alke 2003. u svom pozdravnom govoru nijednom nije spomenuo komunističke zločine”, govori nam Ante Miličević, jedan od rijetkih koji se usudio govoriti novinarima.

Naime, iz još nepoznatih razloga nijedan od sedam svećenika koji djeluju u Sinju i okolici danas nije blagoslovio lokalnu osnovnu školu.

“Nevjerojatno, još prije sedam dana objavio sam natječaj u kojem najboljem ponuđaču nudim blagoslov na četiri godine”, prepričava ravnatelj Dalbelo Burić koji je odabrao najbolju ponudu crkve Arkanđela Hrvoja iz Otoka nakon što je njihova ponuda bila najbolja.

“Obećali su mi mogućnost pranja do 500 000 kuna iz vlastite tvrtke”, priznaje ravnatelj.

Ipak, danas nije bilo nikoga tko bi blagoslovio školu.

Virus sekularizma napada djecu koju roditelji odbiju blagosloviti

“Srećom, za većinu učenika vrijedi blagoslov od lani koji je aktivan do početka listopada, baš zbog ovakvih situacija. Ali što ćemo s prvašićima. Znate li da se u zapadnim zemljama gdje blagoslov nije obvezan za svu djecu raširio virus sekularizma”, zgrožen je ravnatelj.

Sekularizam je opasna bolest. Inkubacija najčešće traje desetak godina pa ga je teško detektirat iako postoje neki znakovi. Djeca oboljela od sekularizma već u ranoj mladosti pokazuju znakove kritičkog razmišljanja. Ako se to na vrijeme ne zatomi, oni kasnije počinju misliti svojom glavom, ništa ne prihvaćaju kao svetinju i za svaki podatak traže valjane argumente.

“Povećao sam broj križeva po hodnicima škole. Ali to je samo privremeno, nadam se da će već sutra netko od mjerodavnih reagirati”, neutješan je ravnatelj.

Foto: Screenshot Facebook

Razveseli nas klikom:

0 comments