Sve više roditelja se žali što im djeca prije vjeronauka moraju slušati matematiku, kemiju, fiziku i biologiju

“Bojim se izaći u javnost pa vam pišem anonimno”, žali nam se jedan roditelj koji se na zidu vlade požalio da u školi ima premalo vjeronauka, ali je doživio brojnje prijetnje i uvrede.

“Ovo je sekularna država, a škola je znanstvena ustanova”, vrijeđali su ga brojni pobornici tzv. znanosti i znanstvenosti na stranicama vlade gdje se požalio na problem.

“Zaista, nekad se pitam je li škola vjerska ustanova ili je, nedajbože, riječ o odgojnoobrazovnoj instituciji”, zgrožen je nesretni otac čije dijete mora prije vjeronauka slušati matematiku,fiziku,biologiju, kemiju i povijest.

Umjesto da im škola daje odgovore, djeca postavljaju pitanja

“Djetetu su mi stavili vjeronauk šesti sat, a prije toga mora slušati te gluposti o evoluciji, prirodi, znanstvenim metodama i sličnim glupostima. Kad dođe na vjeronauk časna mu pola sata treba objašnjavati da su sve to gluposti i da je Bog stvorio svijet u sedam dana. Srećom, časna ima četiri razreda osnovne škole tako da je jedna od obrazovanijih časni koje znam pa mu to lako objasni”, priča otac.

On kaže da ima još nezodovoljnih koji slušaju te znanstvene predmete pa kući dolaze s pitanjima umjesto odgovorima.

“Pa čemu ta škola služi. Ne mogu ni tiket ispunit a da me mali ne pita što je to evolucija, je li svemir beskrajan i te gluposti. Zašto se djecu mora to učiti, zašto jednostvano sve ne bude vjeronauk tako da iz škole dolaze sa odgovorima na ova pitanja koje znanost ne nudi ili su komplicirani za objasnit”, poentira naš izvor

Razveseli nas klikom:

0 comments