Tipovi ljudi na Facebooku koji znaju sve o situaciji u Siriji

Osim što znaju sve o povijesti, nogometu i štetnosti cjepiva, Hrvati znaju sve i o ratovanju. Naravno, kao i u većini stvari, svoje znanje ne crpe iz knjiga, znanstvenih publikacija i stručnih članaka, već se znanje prenosi sa koljena na koljeno, uvjeravajući svaku novu generaciji o superiornosti hrvatskog naroda u svijetu te superiornosti vlastitog obiteljskog plemena među Hrvatima

Naravno, situacija u Siriji idealna je da se pokaže vojna potkovanost temeljena na očevim izmišljenim pričama iz rata te gostovanjima Davora Domazeta Loše kod Bujanca. U Hrvatskoj se od trenutka kad je većina Hrvata uopće čula da je u Siriji neki rat, dakle prije tri tjedna, stvorilo nekoliko vodećih struja facebook eisenhowera koji svoje ničim argumentiarano znanje vole dijeliti s prijateljima koje to niti najmanje ne zanima.

“Zašto ne ostanu braniti svoju domovinu” tip ljudi

Ujedno naprisutniji i najhrvatskiji stav u domaćem facebook generalštabu. Naravno, ovaj se stav temelji na precrtavanju rata u Hrvatskoj na situaciju u Siriji.

“Hehe, brajo, kod nas kad je bilo stani pani, pogledaj slike, same žene i djeca, a vidi njima izbjeglica, sparing partneri Rockyju sve od reda, ovo nije migracija, ovo je razmještaj trupa, hehe”, ispalit će domaći facebook strateg kojemu je najbliže iskustvo s ratom nedjeljni ručak kod punice.

Naravno, ne zna domaći facebooksturmfuhrer, jer je takvima nacistička opcija uvijek bliža, puno ni o Domovinskom ratu. Naravno, svaki rat je u startu katastrofa i svaka žrtva je vrijedna žaljenja. Hrvatska je napadnuta od znatno jačeg neprijatelja, ali je cijelo vrijeme rata u pozadini kako tako funkcionirala relativno sređena i relativno bogata država. Niti jednog dana rata opstanak Hrvatske nije dolazio u pitanje, ali bilo je upitno hoćemo li povratiti cjelokupni teritoriji, a to smo srećom i uspjeli.

Sa druge strane, u Siriji trenutno djeluju snage odane režimu koje vojno podržavaju Rusi, Iran i Hezbolah, al Nusra front (sirijska verzija al Qaide), SAD, 30ak milijuna Kurda koji traže svoju državu i još par tisuća lokalnih šerifa kojima je dopizdilo čekat internet da se mogu kladit pa su osnovali svoju paravojsku i drže dva tri sela onako iz zajebancije. Uglavnom, Sirija je poput Big Brother kuće – svak svakoga jebe, svako svakoga mrzi i svako sa svakim surađuje protiv ovog trećeg. Osim što nemaju nikoga niti približnog Stefani, a nemaju nikoga sličnog Ervinu jer su sve beskičmene pičkice odavno pobjegle.

Uglavnom, shvatili ste, za razliku od Hrvatske u kojoj se dobro znalo koja je strana prava, a koja kriva, u Siriji blage veze nemate tko je tu normalan, ako je itko normalan. A nije nitko normalan.

“Ma kad Amerima dopizdi riješit će oni to u dva dana” tip

Naravno, osim na očevim izmišljenim ratnim pričama i urođenoj ratničkoj filozofiju koju Hrvati nasljeđuju još od Klukasa, Lobela i ostale braće, neiscrpna vojno znanje crpe i iz svih nastavaka Ramba.

“Hehe, jesi vidija prijo Rambo III Amerikanci pomažu Afganistancima u borbi Rusa, a kasnije ovi osnovali Al Qaidu”, reći će svaki pravi poznavatelj bliskoistočne moderne povijesti.

Uglavnom. zahvaljujući hollywoodskim filmovima Amerikanci su moćniji od Ustavnog suda, te su, za razliku od Ustavnog suda, oni čak i pravedni. “Prijo moj, viruj ti meni, sve ti je to zbog nafte. Radija san na benzinskoj pa znan”.

No, jebiga, istina je i ovdje drugačija. Kad pogledate nazad, od Vijetnama naovamo svaki američka vojna intervencija završila je katastrofom za zemlju u koju su intervenirali (“Ma brajo, to ti oni ionako samo rade da mogu štancat novo oružje jer im o tome ovisi ekonomija).

Najnoviji primjeri su Irak, Libija i Afganistan koji su razvaljeniji od spolovila pjevačice u usponu, a Amerikanci su prošli tjedan prekinuli pola milijarde dolara vrijednu obuku boraca protiv ISIS-a. Nakon par mjeseci obuke, obučeno je stotinjak ljudi, a svi su, bez iznimke, zarobljeni predali svoje oružje al Nusra frontu. Uglavnom, Amerikanci kurca nisu napravili u Siriji, a nije da se nisu trudili

“Ruska čizma sve gazi, mogu se zajebavat dok Putin ne krene” tip

Ako su Hollywoodski filmovi Amere učinili herojima, Ruse nisu učinili toliko negativcima koliko bezglavom marvom koja će raditi bilo što, makar bilo potpuno besmisleno, sve dok je to kontra Amerikanaca. Naravno, takvima koji podržavaju diktature Putina, Gadafija ili Asada jer su tada “stvari funkcionirale” Ameri su glavni krivci, kapitalizam je glavno svjetsko zlo, a nemaju problema ni s činjenicom da takve pizdarije i Mišakove statuse lajkaju i šeraju na kapitalističko – američkoj društvenoj mreži, a ne na, primjerice, nekom sjevernokorejskom izumu.

U glavama takvih, nasuprot zlim Amerikancima kojima je samo do nafte, Rusi dolaze spasiti prijatelja Asada i nemaju ama baš nikakve skrivene namjere. Dobro, možda postave par desetaka tisuća raketa diljem Sirije i koriste državu kao svoju vojnu bazu, a usput utječu na cijenu nafte, al to je sve ionako usput. Neće valjda svo to protuavionsko naoružanje koje su ponijeli iako su znali da ISIS nema balona sa helijem, a kamoli aviona, sada vraćat nazad u Rusiju. Rusofili su posebno iritantna bagra koja šera portale koje niko živ ne čita, objavljuje videa na kojima je sve jasno iako iz njih apsolutno ništa nije jasno i slična sranja kojima truje vaš zid i zdravu pamet. Naravno, za medeni mjesec uvijek će takvi licemjeri odabrati London, Pariz, Beč, New York, Berlin ili neki od sličnih zločinačkih središta, a ne Tripoli, Bejrut, Damask, Moskvu, Pjongjang ili neki od gradova u kojima su toliko slobodni da čak to ni sami ne znaju.

Razveseli nas klikom:

0 comments