Umjesto u Svjetskoj banci Lalovac će ubuduće Hrvatsku zaduživati kod Monike Mamić

Pošto hrvatski kreditni rejting pada brže gaćica na maturalcu ministar Lalovac odlučio je poduzeti radikalne mjere.

“Vidite, ja dođem u New York u središte Svjetske banke, javim se portiru Johnu, pitam ga što ima sa ženom, djecom, toliko često dolazim i viđam čovjeka da me rekao za kuma zvat kad se mali Stuart rodi. A ukurac, obećao sam se da ću se pravit da ne znam da je muško”, nehotično odaje portirovu tajnu ministar Lalovac.

“Međutim, onda ide onaj nezgodniji dio. Dođem direktoru, a on mi se žali da moraju stalno mijenjati tintu u pečatima koliko često nama odobravaju nova zaduženja. Ja što ću, šutim, uzmem tu novu milijardu, zahvalim se, kažem “Vidimo se preksutra kad potrošim ovo za krpanje rupa u proračunu koje su nastale krpanjem rupa u proračunu” i odem”, priča Lalovac kojemu je život na relaciji Zagreb- New York malo dosadio.

Nije tajna da Milanović i Lalovac već mjesecima traže novi izvor prihoda za zaduženje, a kako stvari stoje Hrvatska bi ubuduće novce mogla posuđivati kod Monike Mamić.

“Pa vidite, to se dogodilo sasvim slučajno. Ja i Milanović smo sjedili na kavi, jednim sam uhom slušao Zorana, a drugim se nadao da ću čuti nekoga tko zaista zna nešto o tome šta govori kad sam načuo razgovor dvije djevojke za stolom do našeg”, prisjeća se Lalovac.

“Ma znaš, evo vidiš, ne stane mi više novca u torbicu, a moj Mario novi novac okreće brže nego se vrte janjci u Savskoj”, sjetio se Lalovac razgovora u kojem se Monika Mamić žalila prijateljici. Prepričao je razgovor Milanoviću i njih dvojica su im odlučila prići.

“Kasnije je bilo lako”, sjeća se Lalovac. “Odmah nam je iz torbice izvadila dvi milijarde kuna. Pola smo odmah potrošili da djevojkama platimo kavu, ipak je to zagrebačka špica”, završava Lalovac.

Razveseli nas klikom:

0 comments