EKSKLUZIVNO: HDZ-ov kandidat za nestranačkog premijera bit će Ivo Sanader

Na današnjem double dateu između MOST-ovaca i HDZ-ovaca još uvijek nismo dobili odgovor tko će upropaštavati državu sljedeće četiri godine, ali čini se da je HDZ spreman na kompromise.

“Vidite, rekli smo da mandatari ne mogu biti ni Karamarko ni Milanović. Karamarko je trebalo desetak minuta da procesuira tu kompliciranu informaciju. Do Milanovića još ta informacija nije došla jer mu je ego toliko visok da smo naš zahtjev trebali poslati raketom koja opskrbljuje međunarodnu svemirsku postaju”. govori nam visoki izvor iz MOST-a.

Ipak, HDZ je, saznajemo, spreman na kompromise.

“Naš je uvjet bio da više nema crnih fondova i crnih vreća u kojima će se iznositi proračunski novac. Oni nisu željeli pristati na to jer su relativni izborni pobjednici koji već četiri godine nemaju pristup državnom proračunu. Tako da smo se dogovorili da mogu iznositi novac u crnim vrećama kao prije, ali vreće moraju imati maksimalne dimenzije 60×40 centimetara, a ne 120×80 kao prije”, otkriva nam anonimni MOST-ovac.

HDZ je predložio i nestranačkog kandidata za premijera. Uvjet MOST-a bio je da se radi o stručnjaku sa iskustvom koji nema pravomoćnih presuda. Ivo Sanader nema nijednu pravomoćnu presudu, a iza njega su godine iskustva rada u politici te nije član nijedne stranke.

Ipak, ostaje upitno hoće li Sanader pristati, a kao glavni problem bi se mogla pokazati mala dimenzija spornih vrećica iz kojih će se izvlačiti proračunski novac.

“Sve je neizvjesno, nije ovo natječaj u javnoj firmi da se sve zna unaprijed”, komentirao nam je naš izvor iz HDZ-a

Razveseli nas klikom:

0 comments