Karamarko Vasi Brkiću objasnio ideju nestranačkog premijera: Kažemo da je naš, ali zapravo nije. Kao tvoj diplomski

Pregovori Mosta s dvama najvećim strankama u Hrvatskoj nakon gotovo 40 dana konačno se bliže kraju. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja medijima je danas slavodobitno objavio kako je Karamarko manje odbio njihov prijedlog o tripartitnoj Vladi te će platforma Bože Petrova vlast oformiti s HDZ-om.

No, iako je ova izjava izazvala slavlje u čelništvu stranke te među članstvom u Remetincu, saznajemo kako se u sjedištu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma odvijala prava mala drama kada je u zgradu ušao zbunjeni Milijan Vaso Brkić.

– Nestranački premijer? Znači doći ćemo na vlast, ali zapravo nećemo biti na vlasti? Kad sam rekao da ih kupimo foteljama, nisam baš mislio na premijersku, idioti! – navodno je grmio Vaso pred prestrašenim članovima predsjedništva stranke koji su se netom prije dogovarali čiji je danas red na razgovor u USKOK-u.

Neugodnu situaciju, kako saznajemo, konačno je prekinuo bivši kandidat za premijera, Tomislav Karamarko, koji je Brkiću slikovito pojasnio ideju nestranačkog premijera.

– Ma mi ćemo svima govoriti da je naš, iako zapravo nije. Znaš, kao tvoj diplomski – umirio je Karamarko drugog čovjeka stranke te su se nakon toga na dva sata zatvorili u sobu i vježbali kako iz prve pred novinarima izgovoriti “konsenzus oko nestranačkog premijera i tripartitne koalicije”.

Razveseli nas klikom:

0 comments