SLALOM ŽIVOTA Ivica Kostelić ostvario olimpijsku normu izbjegavajući šahtove na splitskim ulicama

Odlične sportske vijesti stižu nam iz Splita gdje je u popodnevnim satima poznati hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario normu za zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pyeongchangu. Novi spektakularni uspjeh hrvatskog sporta nije, kako se očekivalo, ostvaren na austrijskom skijalištu već usred drugog najvećeg hrvatskog grada.

– Ne znam, još nemrem vjerovat. Sve je krenulo jutros u 7 sati, u Splitu je bilo oko -2 stupnja, puhala je bura i padala tuča pa sam se krenul okupati prije nego navale piciginaši. Vozio sam s Dračevca kad sam vidio Gorana Karana kako trči bez majice, odmah sam dodao gas – počinje priču Kostelić.

– Bio sam već na pola Ulice domovinskog rata kad sam primijetio da me ne bole bubrezi, a i branik mi je još bio na autu umjesto u kanalu do ceste. Tada sam shvatio da nekim čudom nisam upao u nijednu šahtu – kazao je Kostelić koji je završnu dionicu do Bačvica odlučio odraditi na skijama.

– Skrenuo sam u Ulicu slobode, ali sam zaboravio da tamo taman dovršavaju radove započete 1997. godine te sam se odlučio parkirati i nastaviti pješke. Pošto su prije 20 dana pale dvije kapi kiše na kvalitetnom asfaltu postavljenom za Napoleonove vladavine sam proklizao oko 60 metara tako da sam shvatio da mi je isplativije uzeti skije – prepričao je Kostelić koji je raspored šahti na završnoj dionici usporedio sa stazama svog oca Ante.

Iako ni sam ne zna kako je izbjegao baš sve šahtove, Kostelić je u trominutnoj vožnji ostvario normu za svoje četvrte olimpijske igre na kojima će, zanimljivo, skijanje pratiti isto toliko ljudi.

Razveseli nas klikom:

0 comments