MOST i HDZ predstavili veliku reformu javne uprave: Ukidamo svih 428 općina i uvodimo 600 župa

Božo Petrov, objavljeno je danas, početkom veljače putuje u SAD gdje će sudjelovati na dodjeli nagrada Oscar. Kako je poznato, mladi glumac Petrov i njegov MOST nominirani su u dvije najvažnije kategorije na ovogodišnjim Oscarima.

Božo Petrov je osobno nominiran je za najbolju glavnu ulogu zbog maestralno odglumljene neovisnosti pri odabiru koalicijskog partnera, dok je njegov MOST nominiran za najbolju režiju zbog nevjerojatno dobro režiranih pregovora.

Ipak, prije svečanog odlaska u SAD Petrov i HDZ dogovorili su veliku reformu javne uprave.

– Iako je gospodin Karamarko više puta rekao da ne želi smanjivati broj općina, to je bilo jedno od naših obećanja u predizbornoj kampanji od kojeg nismo željeli odstupiti. Zato smo našli rješenje koje će zadovoljiti i jednu i drugu stranu. Amen – rekao je novinarima nakon sastanka Groz…,Hras…, U ime ob…, Nacionalnog vijeća MOST-a.

Tako će se, naime, umjesto čak 428 općina koje opterećuju proračun uvesti 600 župa što bi, jasno, trebalo srezati birokraciju u državi.

– U većini dalmatinskih i slavonskih općina župnik je ionako bitniji od načelnika. A da ne govorimo kako crkva već ima po nekoliko luksuznih ureda u svakom selu, a o voznom parku da i ne govorimo – prednosti novog sustava navodi Petrov koji je, ako ovaj pilot projekt uspije, najavio i širenje reformi na županije.

– Župan, župnik, slovo-dva razlike. Oba primaju mito i glasaju za HDZ, neće ljudi ni primijetiti – zaključuje čelnik Mosta.

To će smanjiti i neke poreze. Tako sada naknada za slivne vode i komunalni prirez potpadaju pod blagoslov kuće,a potvrdu o nekažnjavanju umjesto suda izdavat će župni ured jer ionako svi zločini prolaze kroz ispovjedaonicu.

Ideja: Vladek

Razveseli nas klikom:

0 comments