Petrov potvrdio preuzimanje novog resora: Mostu prirodno pripada Ministarstvo okolišanja

Postizborna suradnja, nikako koalicija, HDZ-a i Mosta ušla je u ponedjeljak u završnu i najosjetljiviju fazu. Naravno, riječ je o podjeli resora pri kojoj se, lijepo je znati, obje strane drže predizbornih obećanja o smanjenju broja ministarstava.

– Početni razgovori bili su iznimno plodni i ja sam optimist. Trenutnih 20 je previše za ovako malenu zemlju. Zbog toga ćemo osnovati još dva. Dvadeset plus dva, pišem 2 pamtim 6, dakle 16 – izjavio je nakon prvog sastanka s Mostom novi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko.

On je, podsjetimo, već ranije najavio osnivanje Ministarstva demografske obnove u kojem će biti zaposleno oko 450 specijalno obučenih agenata.

– Svaka žena i djevojka koju naši agenti 15. dana ciklusa zateknu izvan kreveta bit će suočena s optužbama za uzaludnu ovulaciju, dok muškarcima više nećemo prebrojavati krvna zrnca već broj spermija – najave prvih pravih reformi iznio je Karamarko koji je dodao i kako je na Bleiubrgu ubijeno sto tisuća Hrvata, a u ‘neoplođenim maternicama svakih 28 dana ginu milijuni’.

Dodajmo i kako se nakon sastanka s HDZ-om priopćenjem oglasio i Most čiji je glasnogovornik potvrdio kako su na upravljanje dobili Ministarstvo okoliša kojem će, po ustaljenoj praksi, promijeniti ime u Ministarstvo okolišanja.

Autor: G.S.

Razveseli nas klikom:

0 comments